DIY OUDERSCHAP

Dag van de leidster en gastouder | Knutselideeën en cadeautips!

10 september 2020
dag van de leidster

Elk jaar wordt op de derde donderdag van september de Dag van de leidster gevierd. Dit jaar valt de Dag van de leidster op donderdag 17 september. Op deze dag worden leid(st)ers in de kinderopvang, pedagogisch medewerkers en gastouders in het zonnetje gezet. En dat hoeft niet met grote cadeaus, maar het gaat vooral om de blijk van waardering die je als ouder hebt tegenover deze professionals. Zij nemen immers een deel van de zorg voor jouw kostbaarste bezit, je kind(eren), op zich. Ik zet een aantal leuke knutselideeën en cadeautjes op een rij waarmee je de leidster of gastouder van jouw kids op een leuke manier kunt verrassen.

Dag van de leidster en gastouder – knutselideeën

Je kind zelf iets laten knutselen is natuurlijk eigenlijk het allerleukst. Zo kun je bijvoorbeeld met een groepje kinderen deze handbloemen maken. Je tekent de omtrek van de handjes op stevig karton, knipt ze uit en laat ze ze inkleuren/versieren. Vervolgens plak je de handjes op een groen rietje, maak je er nog wat blaadjes aan vast en heb je al snel een mooi boeketje zelfgemaakte handbloemen. Super leuk!

Een klassieker, maar hij blijft leuk: laat je kind een mok versieren. Met speciale porseleinstiften laat je je kind zijn of haar creativiteit tonen. De mok kun je vervolgens vullen met wat theezakjes en bijvoorbeeld een klein chocoladereepje. Doorschijnend folie eromheen met een lintje en/of een label en klaar is kees!

Een ander leuk idee is het (laten) versieren van een simpel fotolijstje, van bijvoorbeeld Action. Behalve een kaart met een leuke spreuk kun je het lijstje natuurlijk ook vullen met een grappige foto van je kind, of een tekening of knutselwerkje. Zo heb je een leuk persoonlijk cadeautje.

Cadeautips

Niet zo creatief aangelegd, of gewoon geen tijd of zin om je kind iets te laten freubelen? Een klein cadeautje geven is natuurlijk ook leuk.

Koop bijvoorbeeld:

-Een lekkere reep chocolade; ik zou niet weten welke leidster daar NIET blij mee is…
-Een bosje bloemen. De meeste supermarkten en benzinestations verkopen ze en hebben ruime openingstijden
-Een fijn verzorgingsproduct zoals een lekkere handzeep of douchegel
-Een cadeaubon van een winkel als HEMA is altijd goed (en hoeft geen enorm bedrag te bevatten, het blijft immers een kleinigheidje)
-Voor leidsters die van lezen houden een leuk tijdschrift of eventueel een boek dat je bijvoorbeeld pas hebt gekocht of gekregen en al gelezen hebt

Wil je het kleinigheidje dat je hebt gekocht toch graag nog een persoonlijk tintje geven, dan kun je het beplakken of versieren met een leuk label. Download bijvoorbeeld gratis deze labels, knip ze uit en kleed er je cadeautje extra leuk mee aan.

Maak of koop jij iets om de leidster/gastouder van je kind op de Dag van de leidster een blijk van waardering te geven?

Afbeelding leidster met kinderen afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.