BASISSCHOOL DIY

Bedankje voor juf of meester zelf maken – 10 ideeën!

27 juni 2019
bedankje voor juf of meester zelf maken

Het einde van het schooljaar nadert. Over een paar weken is het zomervakantie! En het is niet alleen vakantie voor de kinderen, maar ook de juf of meester kijkt na een schooljaar hard werken uit naar een welverdiende vakantieperiode. Om hem of haar namens je kind te bedanken voor alle inzet en de fijne tijd het afgelopen jaar is het leuk om een bedankje of afscheidscadeautje te geven. En dat maak je natuurlijk eenvoudig zelf! Ik zet tien niet al te moeilijke voorbeelden voor je op een rij.

Bedankje voor juf of meester zelf maken

1 Bedankt dat je mij hebt helpen groeien

Met een leuke woordspeling kun je alle kanten op. De eerste paar ideetjes zijn daar dan ook op gebaseerd. Een leuk plantje of een mooie bloem kun je versieren met de tekst ‘bedankt dat je mij hebt helpen groeien’. Je kunt dit met sierlijke letters op het potje schrijven, of je hangt er een kaartje aan. Wil je met de klas gezamenlijk een cadeau geven, dan kun je elk kind een bloem laten maken/meenemen en deze allemaal samen als bos aan de juf of meester geven, eventueel met een mooie vaas erbij.

2 ‘T zit d’rop!

Ja, het schooljaar zit ‘d’rop’ en van een dropje op zijn tijd worden de meeste juffen en meesters blij. Dus daar kun je wel wat mee. Vul een leuke glazen pot met drop en schrijf er ’t zit d’rop’ op. Een mooie kaart met die tekst eraan hangen kan natuurlijk ook prima.

In plaats van drop kun je ook voor spekjes kiezen. De tekst die je dan op de pot schrijft is ‘bedankt voor een SPEKtaculair jaar’. Ook erg leuk en ideaal voor de juf of meester die geen drop lust.

3 Bij jou was ik in goede handen!

Een schooljaar lang heeft de juf of meester je kind geholpen en ‘aan de hand genomen’. Om hem of haar daarvoor te bedanken is het heel leuk om een handzeep te kopen. Je kunt ook kiezen voor handcrème of handgel. Dit soort dingen komt altijd van pas en is dus altijd leuk om te krijgen. Je verpakt het in een papieren zak of plasticfolie met kaartje, waar je natuurlijk de tekst ‘bij jou was ik in goede handen’ op schrijft. Of je schrijft of stickert het natuurlijk rechtstreeks op de flacon, zoals hierboven.

Om even binnen het thema ‘handjes’ te blijven… Het is ook heel leuk om ‘zwaaihandjes’ te maken. Je kunt het handje van je kind op karton tekenen, uitknippen en aan een stokje vastmaken met de tekst ‘daaaag juf (/meester), bedankt voor het fijne schooljaar!’. Maar je kunt de handjes ook uit koekjesdeeg snijden en de koekjes in een trommeltje aan de juf of meester geven.

4 Je bent GOUD waard!

Chocolade is misschien niet het meest originele cadeau, maar wel áltijd goed. En met een leuke woordspeling als deze zit je dan zeker goed. De chocolaatjes van Ferrero Rocher zitten namelijk in goudfolie verpakt. Doe ze in een mooi doosje, zet er ‘je bent goud waard!’ op en je scoort punten. Dat weet ik zeker!

5 Rapport voor de juf of meester

Je kind krijgt natuurlijk een rapport, dus hoe leuk is het om de juf of meester ook eens een rapport te geven? Je kunt zelf de te ‘scoren’ onderwerpen bedenken, maar je kunt ook een kant-en-klaar Rapport voor juf kopen dat je samen met je kind kunt invullen.

6 Theezakjes zelf maken

Veel juffen en ook meesters drinken liters thee weg in een schooljaar. Gepersonaliseerde theezakjes maak je door een stukje papier uit te knippen ter grootte van een theezakje en je kind daar iets leuks op te laten tekenen/schrijven. Dit is ook een leuk idee om als gezamenlijk cadeau namens de klas te geven. Je stopt alle theezakjes dan in een theedoos en de juf of meester kan de hele zomer (of het schooljaar erop) genieten van de leuke tekeningen en spreuken op de zakjes.

7 Aju paraplu!

Heb je een klein cadeautje gekocht, maar mist de persoonlijke touch nog? Een leuk kaartje maak je door gekleurd papier te nemen en daar zo’n ijsparapluutje op vast te maken. Eronder schrijf of stempel je de tekst ‘Aju paraplu!’. Op de achterkant is dan nog ruimte voor een persoonlijke tekst van of namens je kind.

8 Voor een fanTAStische meester (of juf)

Een tas is altijd handig. En heeft de juf of meester het afgelopen jaar fanTAStisch werk verricht, dan mag je dat best op die tas schrijven. De vouwtasjes hierboven kun je trouwens kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel leuk om een katoenen tas zelf te versieren met deze leuke tekst en eventueel een persoonlijke noot.

9 Topjuf/topmeester sleutelhanger

Deze vind ik persoonlijk ook erg leuk! Het is simpel, maar toch origineel en ook nog eens leuk om te maken. Misschien heb je nog een kralendoos van je kind in huis en kun je daar de (letter)kraaltjes uit halen. Een stukje gekleurd touw en een sleutelring is verder alles wat je nodig hebt voor dit leuke kleinigheidje.

10 Gratis printables voor bedankje juf of meester

  • Aangezien chocolade altijd een goed idee is, maar niet erg origineel, maak je met de printable van Studio Thuismus een persoonlijke chocoladereep!
  • Een tof bedanklabel voor je plantje of bloem met ‘bedankt dat je me hebt helpen groeien juf/meester’ vind je bij Jetjes en Jobjes.
  • Zoek je gewoon een leuk kaartje, dan zijn deze bedankkaartjes van Lunabloom een aanrader.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven! Heb jij nog een leuk idee hoe je een bedankje voor juf of meester zelf kan maken dan hoor ik het graag!

Afbeelding bosje bloemen op krijtbord afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.