DIY

B1BB – Lise’s 1e verjaardag! (+ vlog)

19 november 2014

lise's first birthday

Vandaag is de grote dag aangebroken: mijn kleine, lieve, mooie meisje is 1 jaar! Precies een jaar geleden ging ik ’s ochtends naar het ziekenhuis voor controle in verband met bloedverlies. En nog diezelfde middag, om 17.51 uur, werd Lise geboren.

Afgelopen zondag hebben we Lise’s verjaardag gevierd voor familie en vrienden. In de serie ‘Baby’s 1st Birthday Bash’ heb je al kunnen zien hoe Odile en ik naar de verjaardag van Maxim en Lise hebben toegeleefd. We schreven over de uitnodiging, de versiering, traktaties, de taart en de cadeautjes. Vandaag een knaller als de afsluiter van de serie, namelijk een verslag van het verjaardagsfeest. In woorden, in foto’s en zelfs in bewegend beeld. Want ondanks dat ik door alle hectiek niet zoveel beelden van het feest heb, is er toch een vlog uitgerold.

verjaardag1

Laat ik beginnen met de foto’s. De taart was zaterdag al bezorgd en ik vond hem prachtig! Voor de kinderen die op bezoek zouden komen hadden we bijpassende cupcakes. Erg blij ben ik ook met de letterbanner, waar ik een kaal stukje muur mee opfleurde.

verjaardag2

De versiering bestond vooral uit papieren bollen en pompons. Het zag er erg feestelijk uit vind ik! Ik maakte met Lise’s maandfoto’s ook een overzicht. Ik denk dat ik hier binnenkort nog een DIY van online ga plaatsen. De gasten vonden het erg leuk om te zien hoe ze is gegroeid in al die maanden.

verjaardag3

En dan het moment suprême: de taart! Zoals je ziet heeft Lise een ander taartje dan de grote fondanttaart van foto 1. Ik maakte speciaal voor haar een bananenbrood zonder suiker. De frosting maakte ik met monchou die ik kleurde met wat diepvriesframbozen. Ze heeft er een klein puntje van gehad en vond hem volgens mij wel lekker.

Hoewel we de afgelopen weken heel goed geoefend hadden, deed Lise bij het zingen niet haar armen in de lucht. Maar na het uitblazen van het kaarsje begon ze wel in de taart te graaien. Zo hadden we toch nog een soort van cake smash. Heel leuk!

verjaardag4

En toen was het natuurlijk tijd voor cadeautjes. Lise werd overladen met pakjes! Wel vond ze het allemaal behoorlijk spannend, dus ik mocht niet van haar zijde wijken. Daarom pakten we de cadeautjes gezellig samen uit!

verjaardag5

Dit houten speeltje, gekregen van mijn tante, was meteen favoriet. Ze wilde het niet meer loslaten! Logisch ook, want het ziet er enorm leuk uit met dat bloemetje en die mooi gekleurde kralen. Het roze stoeltje kreeg ze van opa en oma (mijn ouders). Je ziet haar trots zijn, de grote meid!

verjaardag6

En hier zie je de mooie haarspeld die ik speciaal voor haar verjaardag heb gekocht. Helaas was hij nogal groot en heb ik hem na een uurtje uit gedaan, omdat hij steeds begon te bungelen. Maar hij stond wel prachtig feestelijk!

Het was een heel leuke, bijzondere middag waar ik met een grote glimlach op terugkijk.

En vandaag is ze dan echt jarig. M heeft een vrije dag genomen en we gaan vanmiddag even zwemmen daarna een (Lise’s allereerste) pannenkoek eten! Een groot contrast met de drukke zondagmiddag, maar erg fijn om er zo in alle rust bij stil te staan en te vieren dat we vandaag 1 jaar een gezinnetje vormen.

En last but not least de vlog met beelden van het grote feest! Veel kijkplezier 🙂

Ook in het huis van Odile was het afgelopen weekend groot feest. Op haar blog kun je vandaag lezen hoe ze Maxim’s verjaardag heeft gevierd.

Wat vond jij van de ‘B1BB’-artikelen? Ik heb het zelf als erg leuk ervaren om op die manier met de voorbereidingen van het feest én de voorpret bezig te zijn. Bedankt voor alle leuke reacties erop tot nu toe.

En lieve Odile, bedankt dat je me vroeg dit project samen met jou aan te gaan omdat onze kindjes op dezelfde dag jarig zijn. Echt super leuk!

12 Comments

 • Reply Seline 19 november 2014 at 08:27

  Lieve Monique, lise en Michiel. Jeetjewat gaat de tijd hard he? Ik volg je al een flinke tijd en wat gaat het allemaal snel! Ik wil jullie van harte feliciteren met Lise! Ze heeft een geweldige verjaardag gehad zo te zien 🙂 geniet van deze mooie dag!

 • Reply Angelique 19 november 2014 at 09:25

  Gefeliciteerd! En wauw wat heb je het leuk versierd en aangepakt!

 • Reply Asha 19 november 2014 at 10:19

  Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter! Al 1 jaar, en een hele berg mooie herinneringen. Geniet vandaag van een fijne dag samen.

  Liefs Asha (mama van Renske, Uit de 100 happy mama day challenge!)

 • Reply Vlijtig Liesje 19 november 2014 at 12:20

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

 • Reply Pauline 19 november 2014 at 13:51

  Van harte gefeliciteerd met je mooie meisje!

 • Reply Nadine 19 november 2014 at 15:33

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met Lise haar 1ste verjaardag… geniet van vandaag liefs Nadine & Elena

 • Reply Rory 19 november 2014 at 15:43

  Gefeliciteerd! En wat een superleuk verslag. Lise ziet er heel erg blij uit. Grappig, Mila heeft ook een dergelijk roze stoeltje gekregen van Opa en Oma voor haar 1e verjaardag. Ik heb Mila voor het eerst iets van suiker laten proeven. Van de grote verjaardagstaart die ik had laten maken. Maar dat was wel meteen een ‘suikerbom’ waar ze echt even van moest bijkomen. Of had het met de drukte te maken 🙂 Dat zou ook goed kunnen. Goed idee dat Lise een ‘eigen’ taart heeft gekregen trouwens.

 • Reply Odile 19 november 2014 at 22:15

  Och ik smelt helemaal van de beelden in de ochtend! Zo ontzettend lief!!

 • Reply Linda 19 november 2014 at 23:15

  Mooie foto’s. Die taart is echt mooi geworden. Leuk dat je speciaal voor haar een bananenbrood hebt gemaakt.

 • Reply Mieke 20 november 2014 at 22:26

  Het ziet er erg leuk uit allemaal. Jullie hebben echt genoten zo te zien, super leuk!

 • Reply Tamara 25 november 2014 at 21:41

  Wat een fijne verjaardag heeft Lisse gehad. Hartstikke leuk om te zien. Huis was mooi versiert. Ik wil ook wat met de foto’s gaan doen tegen de tijd dat Zoë 1 word (nog 2 maanden whaaa!!)

  • Reply Monique 25 november 2014 at 22:22

   Dat heeft ze zeker ja 🙂 Zoiets met foto’s doen is een heel leuk idee. Vond het zelf in elk geval geslaagd en ook van het bezoek kreeg ik veel complimentjes.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.