DIY TIPS ZWANGERSCHAP

5 gouden babyshower tips!

10 september 2015

babyshower1

Het was zondag. Een ruime maand voor mijn uitgerekende datum, maar -naar later bleek- iets meer dan twee weken voor de bevalling. De bel ging en even later stond er een hele groep vriendinnen in de woonkamer. Yay, er was een babyshower voor me georganiseerd! Ik verzamelde tien gouden tips voor een onvergetelijke babyshower. Doe er je voordeel mee!

Het fenomeen babyshower is ontstaan in Noord-Amerika. Het is een sociaal samenzijn waarin alle aandacht uit gaat naar de aanstaande moeder. Vaak krijgt ze (kleine) cadeautjes, worden er spelletjes gedaan en zijn er hapjes en drankjes. Inmiddels wordt er ook in ons land steeds vaker een babyshower georganiseerd om de zwangere vrouw in het zonnetje te zetten.

Zorg voor een goede organisatie

Het werkt het beste als 1 of 2 vriendinnen (hier vallen (schoon)zussen, moeders, etc. natuurlijk ook onder!) de leiding nemen in het organiseren van de babyshower. Zij verzamelen ideeën, nodigen iedereen uit en verdelen de taken. Het is handig om een Whatsapp-groep aan te maken met alle genodigden (behalve de zwangere dame in kwestie als het een verrassing is natuurlijk). Zo kunnen plannen snel gedeeld worden en zijn afspraken over begin- en eindtijd en andere praktische zaken snel gemaakt.

Prik op tijd een datum

Afspreken met veel mensen is altijd een uitdaging. Je moet immers maar net allemaal kunnen op die specifieke dag. Het is daarom slim om op tijd een datum te prikken. Meestal vindt een babyshower plaats rond twee maanden voor de uitgerekende datum, dus het is slim om rond die termijn een datum te kiezen.

Eventueel kun je een datumprikker versturen naar alle vriendinnen (en zussen, nichtjes, moeders) die je wilt uitnodigen, of je vraagt rond in de Whatsapp-groep. Is er geen enkele datum dat jullie allemaal tijd hebben, dan kun je ervoor kiezen de datum te kiezen waarop de meesten kunnen. Zorg er natuurlijk ook voor dat de zwangere dame die in het middelpunt zal staan, die bewuste dag tijd heeft. Betrek eventueel anderen in het complot om te zorgen dat ze denkt dat ze die dag iets heeft (wat dan eigenlijk niet zo is).

Laat iedereen een hapje (en/of drankje) meenemen

Een babyshower is niet compleet zonder lekkere hapjes en wat te drinken. Het is super leuk om alles zelf te maken, maar dat kost ook best veel tijd. Hoe leuk is het daarom om alles te verdelen, zodat alle aanwezigen thuis iets maken en dat meenemen? Het is slim om vooraf met elkaar af te stemmen wie de hartige hapjes maakt en wie de zoete en wie er voor de drankjes zorgt. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van alles meenemen naar de plek waar de babyshower zal plaatsvinden en te zorgen dat het klaarstaat voordat de dame om wie het gaat, arriveert.

babyshower2

Verzin leuke maar eenvoudige spelletjes die niet teveel tijd kosten

Gezellig met z’n allen kletsen over het toekomstige moederschap is natuurlijk altijd leuk en dat zullen jullie ook zeker gaan doen. Maar het is ook leuk om een aantal kleine activiteiten voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld een quiz met vragen over het moederschap. Of doe met z’n allen iets creatiefs, zoals het versieren van een romper met textielverf. Een ander leuk idee is het maken van een kalender, waarop elke aanwezige de verwachte bevallingsdatum moet invullen en eventueel ook de vermoedelijke naam van de baby. Altijd leuk om achteraf te kijken wie er het dichtst bij zat!

Kleed het feestje gezellig aan

Een babyshower is niet compleet zonder toepasselijke versiering. In de voorbereiding kan iedereen zich creatief uitleven met het maken van slingers en bijvoorbeeld een woordbanner. Als het geslacht van de baby al bekend is, kun je alles natuurlijk in het klassieke thema roze voor een meisje of blauw voor een jongen doen. Of je kiest juist voor een andere leuke kleur. Alles kan en mag! Op Pinterest vind je enorm veel leuke diy-tips voor een babyshower. Je kunt tenslotte nog met elkaar afspreken dat ieder een klein cadeautje meeneemt voor de zwangere. Meestal koop je voor het kraambezoek ook al iets, dus dit mag echt een kleinigheidje zijn. Denk bijvoorbeeld aan een leuk speenkoord, een paar schattige kleine sokjes, of een knuffeltje.

Ik heb mijn eigen babyshower als een onwijs gezellige middag ervaren. Ik was echt het middelpunt en het voelde super speciaal dat iedereen al die moeite voor me had gedaan. Ik denk er nog steeds met warme gevoelens aan terug!

Is er voor jou een babyshower georganiseerd en zo ja, wat vond je ervan?

6 Comments

 • Reply cindy 10 september 2015 at 08:06

  Mijn schoonzusje had heel lief een feestje georganiseerd. Het was helaas alleen een beetje te laat gepland en ik heb het feestje op het laatst moment moeten afzeggen omdat ik in het ziekenhuis terecht kwam vanwege te hoge bloeddruk.

  • Reply Monique 10 september 2015 at 22:34

   Wat lief van je schoonzusje! Wel jammer dat het uiteindelijk niet door kon gaan…

 • Reply Debby Riemens 10 september 2015 at 13:42

  Ik heb ook een leuke babyshower gehad. Lekkere hapjes en leuke spelletjes.

  • Reply Monique 10 september 2015 at 22:35

   Leuk! Bedankt voor je reactie 🙂

 • Reply Simone 10 september 2015 at 17:23

  Ik had een hele leuke en kleine babyshower georganiseerd door mijn zusje. Precies zoals ik wilde!

  • Reply Monique 10 september 2015 at 22:38

   Fijn dat je zusje dat aanvoelde 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.