DIY FEESTDAGEN

4 x snelle Sint surprises!

1 december 2018

snelle sint surprises

Zit jij 5 december aanstaande, of misschien dit weekend al, gezellig met familie of vrienden in een kringetje de mooiste surprises te bewonderen? En ben je er nog niet aan toe gekomen aan jouw surprise te beginnen? Dan ben ik misschien jouw redder in nood. Ik verzamelde namelijk vier toffe ideeën voor een supersnelle Sint surprise! Aangezien je met vandaag erbij nog een dag of vier hebt, denk ik dat ze allemaal goed te doen zijn. Nou, ik zal je verder geen kostbare knutseltijd afnemen. Komen ze!

 1. Typemachine

typemachine

Bron: Pipoos

Ik zou dit persoonlijk echt een toffe surprise vinden om te krijgen! Echt iets voor mensen die van schrijven (of lezen) houden. En hij is helemaal niet moeilijk te maken. De onderkant is een kartonnen doos, ingepakt in zwart papier. De achterste helft is verhoogd met lagen piepschuim die zwart geverfd zijn. Heb je geen piepschuim, dan zou je daar ook een wat kleiner formaat doosje voor kunnen gebruiken. Voor de rol waar het papier omheen zit kun je een lege rol aluminiumfolie gebruiken. En natuurlijk kun je zelf bepalen welke toepasselijke tekst je op het papier stempelt!

2. Lolly van papieren bordjes

surprise2

Bron: Pinterest

Deze vind ik super schattig! Hij is wel alleen geschikt als je kleine cadeautjes hebt om te geven, maar super simpel! Het is namelijk niet meer dan twee kartonnen bordjes die je tegen elkaar aan plakt met daartussen de verrassing. Het is het leukst als je er gekleurde bordjes voor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook witte nemen die je versiert met verf, stickers, stempels of washi tape. In bovenstaand voorbeeld is met witter verf zo’n typische spiraal gemaakt die je vaak op dit soort lolly’s ziet. Doorzichtig folie erom en een mooie strik en klaar is je surprise!

3. The Boxes

boxes

Bron: Paperboxworld

Heb je echt weinig tijd, dan kun je zelfs (gratis) een kant-en-klare surprise downloaden en uitprinten! Oke, je moet hem nog wel even in elkaar zetten. Het resultaat is een doos waar je de cadeautjes in kunt doen. Je hebt de keuze uit een heel aantal dieren, voertuigen en thematische ‘boxes’. Let op: de standaard afmeting van de download levert maar een heel klein doosje op. Wil je een groter formaat doos,  dan zul je het bestand moeten kopiëren en vergroten, voordat je het uitprint. Het is ook raadzaam op stevig karton te printen, of de afdruk op karton te plakken en uit te knippen. Dan krijg je een stevig doosje.

4. Action surprise knutselpakket

maak je eigen surprise

Bij Action kun je een kant-en-klaar surprise knutselpakket kopen. De pakketten zijn er in diverse varianten, dus je vindt vast een passende surprise voor degene wiens lootje jij hebt getrokken. In elk pakket zit materiaal voor twee verschillende surprises. En je betaalt er maar €1,49 voor.

Wat maak jij dit jaar voor surprise? Ik wens je alvast een heel gezellige pakjesavond!

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Reacties

 • Reactie Mieke 3 december 2014 at 11:03

  Ja, de tijd begint te dringen he! Hier wordt er ook elke avond hard geknutseld.
  De typemachine is echt heel gaaf inderdaad!

 • Reactie Frederique 3 december 2014 at 18:10

  Ze zijn hier praktisch klaar. Zoonlief moet de surprise morgen al inleveren op school! Ik vind zelf de typemachine ook heel tof 🙂

  • Reactie Monique 4 december 2014 at 12:32

   Wat spannend! Ja gaaf is die he. Ik heb voor dit jaar een ander idee in m’n hoofd, maar ga ‘m zeker onthouden.

 • Reactie Odile 3 december 2014 at 21:20

  Die typewriter en boxes zijn echt leuk!!

 • Reactie angelique 5 december 2014 at 18:00

  Dat zijn inderdaad snelle suprises maar alsnog erg leuk!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.