DIY ER OP UIT

3 x leuke herfstactiviteiten met kids

22 september 2015

herfst

Misschien was het je ontgaan, maar gisteren is toch echt de herfst aangebroken. De tijd van wandelingen door het bos, warme chocolademelk, dekentjes op de bank en kaarsjes. En helaas ook de tijd van regenachtige dagen en guur weer, waarop je soms niet goed weet hoe je je kind moet vermaken. Ik zet drie leuke herfstactiviteiten met kids op een rij die je bij uitstek op dit soort dagen kunt doen!

1. Een boswandeling maken

Gelukkig kent de herfst meestal nog heel wat mooie dagen. Dagen waarop je prima de deur uit kunt. Om paddenstoelen of kastanjes te zoeken in het bos, of om gewoon te genieten van de verkleurende bomen en het mooie tapijt van blaadjes dat zich gevormd heeft op de grond. Kinderen kunnen lekker rennen en daarmee hun energie kwijt en jij kunt, tussen de regenachtige dagen die je grotendeels binnen doorbrengt, lekker een frisse neus halen.

2. Knutselen met herfstattributen

In de herfst vind je in het bos allerlei moois dat je mee naar huis kunt nemen. Denk aan eikels, kastanjes, mooie verkleurde bladeren, dennenappels, takjes en noem het maar op. Het is heel leuk om hier samen met je kind(eren) een herfsttafereeltje mee te maken voor op tafel. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens heel leerzaam én geeft sfeer aan je woonkamer. Zeker wanneer je er kaarsen of waxinelichthouders in verwerkt. Meer knutseltips binnen het thema ‘herfst’ verzamelde ik op Pinterest en kun je hier bekijken.

3. Overdekt spelen

Je hebt, zeker in de herfst, van die dagen dat het maar niet lijkt op te houden met regenen. Thuis binnen spelen is dan de meest voor de hand liggende activiteit, maar er zijn ook genoeg overdekte opties buiten de deur waar je naartoe kunt. Misschien is er Ballorig of Monkey Town in de buurt waar je kids lekker kunnen klimmen en klauteren? Ook een overdekt zwembad is een leuk idee voor een druilerige dag. Of je spreekt met een of meerdere ouders af bij één van jullie thuis en laat de kindjes daar met elkaar spelen. Een andere gratis optie is de bibliotheek. Het is misschien geen (mid)dagvullende activiteit, maar wel erg leuk om je kindje zelf wat boekjes uit te laten zoeken en deze vervolgens thuis onder een dekentje samen te lezen!

Wat doe jij het liefst (met je kids) op een typische herfstdag?

6 Comments

 • Reply Barbara 22 september 2015 at 08:32

  Zelf kruip ik dan het liefst onder een plaid gezellig knus samen op de bank. boekje lezen, liedjes zingen, samen iets kijken op de ipad dat soort dingen… en met het herfstzonnetje lekker naar buiten!

 • Reply Vlijtig Liesje 22 september 2015 at 10:54

  Vooral dat knutselen met kastanjes en eikels deed ik altijd met de kinderen. Van die poppetjes maken en zo.

 • Reply Mama's Jungle 22 september 2015 at 12:30

  Leuke tips. Het werkt echt om leuke dingen te verzamelen om te doen tijdens de donkere dagen (tegen winterdips enzo). Dan gaan we met een mandje op de fiets naar het bos om inderdaad kastanjes, eikeltjes en takjes te verzamelen. Daar speelt ze dan tot de zomer (o.a.) mee.

  En zonder kind, geniet ik met vriendinnen in een gezellig tentje van een kopje thee of hot choco 😉

 • Reply Iris 22 september 2015 at 20:25

  Boswandeling is echt het aller-, allerleukste om te doen in de herfst. Daar laad je als ouder echt van op, om je kind(eren) zo te zien genieten in en van de natuur. Ik heb er nu al zin in!

 • Reply Channah 22 september 2015 at 21:39

  Ik kan echt niet wachten om, als het echt herfst is, lekker in het bos te wandelen en leuke herfst accessoires in huis te plaatsen. Heerlijk seizoen!

 • Reply Esmeralda 1 oktober 2015 at 13:26

  Foto’s maken! Ik hoop dat we dit weekend nog mazzel hebben met het weer dat we foto’s kunnen maken in he bos 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.