Disclaimer

Alles wat ik schrijf op dit blog, schrijf ik zelf. Niets mag zonder mijn toestemming worden overgenomen of gekopieerd. Quoten is toegestaan, mits voorzien van bronvermelding. Beeldmateriaal is afkomstig van mijzelf of van een (gratis) beeldbank. 

Moonoloog wordt gehost door Antagonist, het CMS en het gebruikte thema zijn afkomstig van WordPress. Voor de nodige technische ondersteuning bedank ik Michiel.

Gesponsorde artikelen

Soms verschijnt er op Moonoloog een gesponsord artikel. Dit is een artikel dat ik zelf schrijf, in opdracht van een bedrijf of merk en waarvoor ik een vergoeding ontvang. Je herkent dit soort artikelen aan het tekstje ‘Dit is een gesponsord artikel’ dat ik er standaard bij plaats. Ik heb ooit een artikel geschreven over het hoe en waarom van gesponsorde artikelen. Dat kun je hier terugvinden.

Gratis producten

Regelmatig ontvang ik van bedrijven, webshops en PR-bureaus producten om te reviewen voor mijn blog. En soms stellen bedrijven een product ter beschikking voor een winactie. Niet over alle producten schrijf ik vervolgens een artikel. Ik doe het alleen als ik vind dat ze een toegevoegde waarde hebben voor mijn blog. Onderaan zo’n artikel vermeld ik altijd dat het om een product gaat dat ik toegestuurd heb gekregen.

Affiliate links

Ik heb me aangemeld voor een aantal affiliatie programma’s (waaronder bijvoorbeeld dat van Bol.com). Als ik schrijf over een bepaald product, kan ik daar een zogenaamde affiliate link op plaatsen. Simpel gezegd betekent dat, dat wanneer jij op de link klikt en besluit iets te kopen, ik een kleine vergoeding ontvang in de vorm van percentage van het besteedde bedrag. Ik plaats ook weleens affiliate banners in de sidecar en die werken volgens hetzelfde principe. Ik doe dit omdat ik in artikelen toch vaak link naar webshops en artikelen van bijvoorbeeld Bol.com.

Banners

Je hebt ze misschien al wel zien staan in de sidebar: banners. Ik plaats voornamelijk banners via Google Adsense. Meestal krijg ik hiervoor betaald per keer dat erop geklikt wordt. Bedrijven kunnen ook advertentieruimte bij mij inkopen. Dan verschijnt hun banner in de sidebar (of elders op mijn blog).