Dagelijkse rompslomp

Zomer in Zeeland

15 augustus 2010

De mensen die mij volgen op Twitter zullen wel het een en ander hebben meegekregen, maar de afgelopen week spendeerden vriendje en ik op de camping in Zeeland. Ik heb er heel wat bloginspiratie opgedaan, dus verwacht dat er binnenkort een hoop blogs van mijn kant zullen verschijnen. Maar ik begin heel cliché met een verslagje van onze ‘mini-vakantie’, met het nodige beeldmateriaal.

Mensen die zelf nooit gekampeerd hebben of er gewoonweg niet van houden, snappen vaak niet wat ik er leuk aan vind. Ook voor vriendje was het concept ‘kamperen’ nieuw. Het was dus best spannend wat deze week ons zou brengen. Het Nederlandse weer laat ons nu eenmaal regelmatig in de steek en met een caravan met een oppervlakte van een paar vierkante meter, kan het best behelpen zijn.

Gelukkig is het weekje op de camping zowel vriendje als mij enorm goed bevallen! We mochten absoluut niet klagen over het weer en met onze nog relatief nieuwe spiegelreflexcamera was het mooi plaatjes schieten. We hebben een avond doorgebracht met een fles wijn op het strand, wachtend op de zonsondergang. Ook zijn we in het nabijgelegen duingebied gaan fietsen en hebben we een wandeling van 7 km gemaakt, die ik zelfs op Havaianas moeiteloos volbracht. Toen het weer het een beetje liet afweten zijn we er in Zierikzee achtergekomen dat er niet veel te shoppen valt, maar dat je er wel erg gezellig kunt terrassen. En dan waren er natuurlijk nog de middagen dat we heerlijk in de zon hebben liggen lezen op het strand. Het ultieme vakantiegevoel, als je het mij vraagt.

De caravan die we leenden van mijn lieve ouders en die ze zelfs voor ons op de plek kwamen zetten, was uitgerust met het gemak van een relatief ruim gasfornuis. In het verleden heb ik ondervonden dat er prima te koken valt. Toch zijn vriendje en ik de hele week lang toch maar voor het ‘makkelijke’ gegaan. Zo aten we mosselen in het strandpaviljoen met sangria én uitzicht op zee en genoten we van een barbecue georganiseerd door vrienden die toevallig vlakbij ons kampeerden. 

Hoewel ik van tevoren dacht dat het een uitkomst zou zijn, hebben we ons autootje nagenoeg niet gebruikt. De kleine weggetjes in het dorp waren met de fiets veel gemakkelijker te bedwingen en bovendien was het bijna constant lekker weer 🙂 Toen we op de terugweg over de snelweg suizden en CD’s luisterden besefte ik overigens wel weer hoe enorm blij ik nog altijd met ons autootje ben.

Thuisgekomen is het vooral een kwestie van wasjes draaien en alle spullen weer op z’n plek zetten. Bizar hoeveel je voor een week meeneemt en nog gebruikt ook! Ik besluit dit blogje met een selectie van de gemaakte foto’s.

2 Comments

  • Reply Desiree 17 augustus 2010 at 13:42

    Wat leuk! Ziet er heel mooi uit op de foto’s 😉 Altijd gezellig in een caravannetje!

  • Reply gertjan 18 augustus 2010 at 18:55

    Ik vind kamperen te gek, gekke gedachte is wel dat je al het luxe verlaat om een weekje te kramperen in een tentje aan een rijdend huisje. Maar alle charme en alle gezelligheid die je daarmee wint is alleen maar leuk!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.