Dagelijkse rompslomp

Wat een deceptie

11 januari 2011

Heel de dag al had ik zin in mijn nieuw ontdekte groepsles XCO (geen idee wat het is? Kijk hier). Die les begint pas om half negen en voor mij is dat eigenlijk wat aan de late kant. In het ideale geval kom ik na het werk thuis, eet ik rustig en maak ik me daarna klaar om naar de sportschool te fietsen. Op dinsdagavond ben ik altijd al op de bank geploft en moet ik rond half acht eens aanstalten gaan maken. Niet altijd even gemakkelijk kan ik je zeggen.

Maar vandaag was het anders. Er is sinds zaterdag een nieuwe release en dat betekent nieuwe oefeningen en nieuwe liedjes. Extra leuk dus. Zoals normaal begon ik rond half acht met omkleden en het bij elkaar zoeken van m’n spullen. Rond acht uur vertrok ik naar de sportschool. Daar aangekomen viel het me al op hoeveel fietsen er vergeleken met een normale doordeweekse avond stonden. Toen ik de club binnenkwam was alles versierd met kleurige balonnen en vlaggetjes. ‘Gezellig’, dacht ik nog.

Bij de balie wilde ik me aanmelden voor de les, maar daar bleken drie mensen te staan die al niet meer tot de les toegelaten waren. Alle 39 plekken waren al bezet. Maar, werd er gezegd, wacht maar even want misschien blijkt straks dat er gewoon nog plek is. Tegen beter weten in bleef ik wachten en voegde ik me even later bij de wachtenden voor de zaal. In no time waren alle XCO’s in gebruik en leek het er niet op dat ik nog een kans maakte. Tot er werd gevraagd of er mensen waren die er twee hadden gepakt. Dat bleek het geval, er kwam er een vrij en ik mocht ‘m hebben. YES!

Mijn vreugde was echter van korte duur, want natuurlijk kwam er iemand die wel een bewijsje had om mee te mogen doen net iets later de zaal binnen en mocht ik mijn zojuist bemachtigde XCO weer inleveren.. Samen met de vijf anderen die er niet in mochten, zijn we naar de balie gestapt. Nu blijkt dat er deze week een actie is dat mensen gratis een introducé een groepsles mogen laten uitproberen. Heel leuk hoor, maar moet dat ten koste gaan van mensen die zowat vijftig euro per maand neertellen voor hun lidmaatschap? Onze namen zijn opgeschreven en we hebben een voorinschrijving gekregen voor de eerstvolgende les. Ook werd er gezegd dat dit aangekaart wordt met het hoofdkantoor, omdat het gewoonweg niet eerlijk is.

Heel even dacht ik dan maar in m’n uppie te gaan fitnessen, maar bij gebrek aan koptelefoon en met name motivatie ben ik niet veel later maar gewoon naar huis gegaan. En hier zit ik dan. Niet gesport en nog altijd lichtelijk gefrustreerd. Het moet toch niet zo zijn dat je moet knokken om een plekje in een groepsles te bemachtigen?! Ik vind het al een hele overwinning dat ik mezelf zover krijg om telkens weer te gaan…

2 Comments

  • Reply Kim 12 januari 2011 at 08:52

    Dat is balen en inderdaad niet eerlijk! Hopelijk kun je alle volgende keren wel gewoon meedoen…

  • Reply Annouska 12 januari 2011 at 20:27

    Wat een domper is dat zeg, hopelijk mag je volgende keer zonder probleem naar binnen om een les te volgen. Ik duim voor je!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.