Dagelijkse rompslomp

Mijn vrij(e)dag

5 november 2010

Als ik mijn 101 doelen een maand eerder had opgesteld, had deze er zeker tussen gestaan. Nu was het echter al rond voordat ik mijn lijst opstelde dus dat telt niet. Al langer speelde ik met het idee om wat minder te gaan werken. Toen ik een maand geleden mijn evaluatiegesprek had, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en het gewoon eens in de groep te gooien. Het zou er anders toch nooit van komen…

Omdat we een relatief klein bedrijf zijn waar eigenlijk iedereen 40 uur werkt, had ik er in eerste instantie niet veel hoop op dat ze enthousiast zouden worden van mijn idee. Ik kreeg gelijk, maar ze zouden er later op terugkomen en rondden het gesprek af. De moed was me in mijn stoute schoenen gezakt, maar nog geen vijf minuten later mocht ik terugkomen en werd me verteld dat ze akkoord gingen met mijn 32-urige werkweek. Mijn wekelijkse vrije dag zou op vrijdag zijn. Wat was ik blij!

Mijn nieuwe (vaste) contract gaat in per 1 december, maar mijn baas vroeg of ik misschien liever al per november een dag minder wilde werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en hier zit ik dan, op de bank op mijn eerste vrije vrijdag. Uit bed gekomen omdat ik dat wilde en niet omdat het moest. Gegeten toen ik honger had en niet omdat het pauze was en zonder make-up, mooie kleren en gekamde haren. Ik denk dat ik hier wel aan kan wennen.

4 Comments

 • Reply Chiel 5 november 2010 at 19:34

  = stikjaloers op je! 😉

 • Reply Renate 5 november 2010 at 19:31

  Wauw, fijn dat je dat hebt kunnen regelen (en durft te vragen), ook nog eens op vrijdag vrij.. vind ik altijd de fijnste dag om vrij te zijn 😉

 • Reply Peet 6 november 2010 at 23:27

  Oh wat lekker! Zo zie je maar: brutale mensen hebben de halve wereld. Nooit geschoten, altijd mis. En meer van dat soort.

  Geniet lekker van je vrije vrijdagen voortaan!

 • Reply Laura 6 november 2010 at 23:48

  Ik begon ooit met 32 uur en hoewel ik nu al 6 jaar 36 uur werk, valt het me nog elke vrijdag om de week zwaar om 5 dagen te werken.

  Btw, thanks voor de reminder dat ik eens wat met Day Zero moet doen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.