Dagelijkse rompslomp

Van het kastje…

17 december 2010

Afgelopen woensdag was het zover: vriendje had rij-examen. In een grijs verleden had hij al weleens les gehad, maar een vreselijke instructeur die hem gewoon op examen liet gaan zonder dat hij eraan toe was. Die eerste poging is daardoor mislukt en een tijdje geleden besloot hij het er toch maar weer op te gaan wagen. We zochten samen naar een goede en betrouwbare rijschool en toen we van bekenden hoorden dat de rijschool van onze keuze een goede was, besloot hij het erop te wagen.

Het lessen ging prima, maar het eerste examen mislukte helaas. Afgelopen woensdag was het tijd voor poging twee. Ik was, net als de eerste keer, plaatsvervangend zenuwachtig maar ergens wist ik dat hij het zou halen. Ik was ook vrij en mezelf continu aan het bezighouden in huis, terwijl vriendje zijn examen aflegde. Toen ik in de achtertuin bezig was stond hij opeens achter me. Hij keek alsof hij het niet had gehaald, dus de moed zakte me al in de schoenen. Maar toen het een grapje bleek (en geen leuk grapje!) was de opluchting daar en waren we samen natuurlijk enorm blij.

Een rijbewijs moet eerst aangevraagd worden, dus besloten we dat diezelfde middag nog te gaan doen. Bij het gemeentehuis aangekomen, bleek echter dat je er na 13.00 uur ’s middags alleen op afspraak terecht kan. ‘Ehh oke… nou maak dan maar een afspraak’. ‘Sorry, maar dat kan niet. Je moet dat zelf doen, via de telefoon of via internet.’ Grmbl, ambtenaren… Wij dus maar weer naar huis, op internet opgezocht hoe dat dan werkte en wat bleek, voor die middag ging het niet meer lukken en ook de hele donderdag was al niet meer mogelijk! Ik snap best dat het gestructureerder werkt als je mensen op afspraak laat langskomen, maar zorg er dan wel voor dat je mensen op de hoogte stelt van zo’n systeem en wees alsjeblieft wat klantvriendelijker als ze dan toch aan je balie staan…

Vandaag is hij dus eindelijk naar het gemeentehuis geweest om zijn rijbewijs aan te vragen. Hopelijk is het er nog voor de kerst. Hij kan niet wachten om zijn eerste ritje in ons autootje te maken. Wordt vervolgd dus 🙂

3 Comments

 • Reply Anne 17 december 2010 at 19:13

  ah wat leuk dat hij m heeft gehaald!

 • Reply Annouska 18 december 2010 at 16:14

  Gefeliciteerd, wel stom dat het helemaal niet goed aangegeven wordt qua systeem bij de gemeente zeg.

 • Reply Roxanne 20 december 2010 at 00:14

  Fijn dat hij hem heeft gehaald! 🙂 Maar wat een systeem zeg. Bah. ‘Vroeger’ kon je hem nog dezelfde dag ophalen op het gemeentehuis, dat was pas service! Ik zou best snappen dat je met zo’n pasje een paar dagen moet wachten voor je hem in handen hebt, maar een afspraak maken om hem te mogen aanvragen gaat ver!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.