Dagelijkse rompslomp

Top 10 iPhone apps

25 september 2010

Ik geloof dat de meeste iPhone-gebruikers inmiddels wel een blogpost als deze hebben geschreven. Toch vind ik dat ik niet achter mag blijven. Ik vind het altijd erg leuk om te lezen welke apps bij anderen favoriet zijn, dus vanuit die gedachte plaats ik hieronder mijn top tien met een korte toelichting.

1. Twitter for iPhone – Als fanatiek Twitteraar mag een applicatie voor Twitter op mijn iPhone natuurlijk niet ontbreken. De nummer 1 positie is niet zo zeer omdat het een geweldige app is, maar omdat ik deze van alle apps veruit het meeste gebruik. Na eerder Echofon en Tweetdeck te hebben gebruikt, ben ik direct na introductie overgestapt op Twitter for iPhone en dat bevalt goed.

2. PingChat!/WhatsApp – Aangezien steeds meer mensen in mijn omgeving iPhone- of Blackberrygebruiker zijn, is het wel zo handig om over een gratis berichtenapplicatie te beschikken. Ik had eerst alleen PingChat! maar om ook gratis met mijn Blackberry-gebruikend vriendinnetje te kunnen sms’en heb ik sinds een paar dagen ook WhatsApp. 

3. Occasions – Ondanks een verjaardagskalender op het toilet én een offline agenda, presteer ik het nog om verjaardagen en andere afspraken (bijna) te vergeten. De app ‘Occasions’ zorgt ervoor dat ik altijd op tijd weet wanneer er wat te doen is. Als er iemand jarig is, ontvang ik daarvan nog dezelfde ochtend een pushbericht, waarna ik de persoon direct een berichtje kan sturen of kan bellen. Ideaal!

4. Shazam – De meesten zullen deze app al wel kennen, maar ik blijf ‘m geniaal vinden: Shazam. Hoor je ergens een nummer maar weet je de titel en/of artiest niet, dan start je de applicatie, ‘luistert’ je iPhone een paar seconden naar het nummer en geeft hij je vervolgens titel en artiest. Als je wil kun je het nummer vervolgens via iTunes kopen. Er is overigens zowel een gratis als een betaalde versie van Shazam. Bij de gratis versie is het aantal nummers dat je kunt opzoeken gelimiteerd, bij de betaalde kun je onbeperkt je ding doen.

5. Appie – Of je nu wilt weten welke Albert Heijn er het dichtst in de buurt zit, wat de openingstijden of recente Bonusaanbiedingen zijn, Appie heeft het allemaal. Bovendien is het ook nog eens mogelijk een boodschappenlijstje samen te stellen, waarna de app je, op basis van de winkel die je selecteert, een optimale route langs de schappen geeft om je boodschappen bij elkaar te zoeken. Persoonlijk vind ik het receptengedeelte van de app erg handig, vooral als ik even geen kookinspiratie heb. Het is ook mogelijk recepten als ‘favoriet’ aan te merken, zodat je ze later gemakkelijk terug kunt vinden.

6. Rabobank bankieren – Alle Rabobankklanten kan ik deze app aanbevelen. Je kunt op elk moment je saldo checken en zelfs overschrijvingen doen. Alles wel goed beveiligd met een login, uiteraard.

7. ATM Hunter – In je eigen dorp of stad weet je ze wel te vinden, maar ben je een keer ergens anders en heb je snel cash nodig, dan is ATM Hunter een uitkomst. Op basis van GPS worden de geldautomaten die bij je in de buurt liggen op een rijtje gezet, waarbij wordt aangegeven hoe ver je ervan verwijderd bent.

8. Polarize – Met deze app maak ik de polaroids voor op mijn blog. Het is gewoon een kwestie van een foto maken of selecteren en deze app tovert ‘m om tot een net echte digitale polaroid. Leuk effect 🙂

9. Zoek & Vind – Zoekt en gij zult vinden! Deze app combineert de oude vertrouwde Gouden Gids met de Telefoongids. Je kunt er dus zowel de contactgegevens van bedrijven als personen mee opzoeken.

10. Salsa videos – Salsaliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen bij deze app. Vooral voor vriendje en ik handig, want we dansen niet meer zo heel regelmatig en vergeten daardoor soms hoe bepaalde pasjes ook alweer gingen. Met de korte en erg duidelijke video’s in deze app, kunnen we ons geheugen weer opfrissen.

Wat is jouw, laten we zeggen, top drie van favoriete apps? Ben ik weleens benieuwd naar!

1 reactie

  • Reply Laura 26 september 2010 at 22:02

    Ik gebruikte ook altijd Polarize, tot ik Hipstamatic ontdekte. Met meerdere lenzen, meerdere rolletjes, geweldig! try it!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.