Dagelijkse rompslomp

To read or not to read

12 september 2010

Lezen. Ik vind het heerlijk om te doen maar maak er veel te weinig tijd voor. Doordeweeks ben ik, buiten mijn werk alleen maar aan het rennen om alles te doen wat ik gedaan wil hebben. Denk aan: het huishouden, sporten, vrienden zien, rekeningen betalen, internetten en tv kijken. Lezen schiet er dan behoorlijk vaak bij in. Pas als ik ’s avonds laat in bed lig, pak ik mijn boek erbij. Meestal ben ik dan al veel te moe om te lezen en moet ik het boek al na een paar bladzijden weg leggen.

Sinds ik op mijn blog bijhoud welk boek ik aan het lezen ben, valt het me pas echt op hoe traag ik lees. Ik denk dat ik in deel twee van Stieg Larsson al zeker drie maanden bezig ben. En daar baal ik van, want ik heb nog zoveel andere boeken gloedjenieuw in de kast staan die ik wil lezen. Ik heb zelfs een proefabonnement op een tijdschrift genomen, waarvan er nog minstens drie in het folie zitten omdat ik er gewoon niet aan toe kom ze te lezen.

Daarom ga ik bij deze met mezelf afspreken dat het mag, dat ik best een avondje mag wegstrepen om in mijn boek of tijdschrift te duiken. Dat ik niet elke avond iets ‘moet’ van mezelf dat dan altijd belangrijker lijkt dan lekker ontspannen een boek lezen. Want dat is ook belangrijk. En fijn. Helaas is het maken van die afspraak altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ga mijn best doen.

Druilerige zondagen zoals deze zijn trouwens uitermate geschikt om me met een boek lekker te nestelen tussen de kussentjes op mijn heerlijke bank. Ik denk dat dat ook is wat ik ga doen als ik klaar ben met het schrijven van deze blogpost. Ik heb de ideale outfit (lees: joggingbroek en sloffen) al aan. Eens kijken of er dan heel binnenkort een nieuw boek op mijn nachtkastje ligt.

5 Comments

 • Reply Kim 12 september 2010 at 20:07

  Groot gelijk om tijd vrij te maken om een boek te lezen!

  Ik vind het trouwens knap dat je deel 2 van Millennium niet in een ruk uit hebt gelezen. Ik kon dat boek niet wegleggen… en had het binnen een week uit, geloof ik.

  Veel leesplezier :-)!

  • Reply Monique 13 september 2010 at 12:07

   Het is ook super spannend, maar als ik moe ben kan ik me niet meer concentreren en dat schiet dus niet op.. Maar heb het nu bijna uit, nog 1 hoofdstuk!

 • Reply Bram 12 september 2010 at 20:43

  Ik ben “Een korte geschiedenis van tijd” van Stephen Hawkins aan het lezen. Ik lees snel en ben ALTIJD een boek aan ’t lezen. Zou niet zonder kunnen.

 • Reply Gertjan 17 september 2010 at 10:41

  Ik houd altijd wel van dit soort afspraken met jezelf. Ik kom er helaas altijd achter dat de afspraken die ik maak met mijzelf, je moet zoveel keer naar de sportschool oid, nooit haalbaar blijken te zijn en ik mezelf er alleen maar in teleurstel.

  Ik ben er dus maar mee opgehouden. Desondanks hoop ik dat het je lukt. En die druilige zondagen zijn echt voor de sport hoor 😛

 • Reply Eva 17 september 2010 at 15:22

  Ik vind heerlijk lezen. lekker ontspannend en leuk. Ik maak er ook wel tijd voor! Succes met het houden aan je afspraak 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.