Dagelijkse rompslomp

Time management

18 maart 2010

Misschien was het je al opgevallen, maar ik blog voortaan onder mijn eigen naam: Monique. Vooral omdat ik dat wat persoonlijker naar de lezers toe vindt.

Dat wilde ik even kwijt, maar ik heb nog meer te vertellen…

Namelijk over  het begrip ’tijd’. Volgens mij heeft niemand van ons er echt veel van over. Zo las ik op haar blog dat Sanye al een hele tijd teveel hooi op haar vork heeft genomen en nu van de dokter rust moet nemen. Heel herkenbaar en ik denk dat we ons er allemaal wel schuldig aan maken. Ik merk het ook regelmatig bij mezelf. Zo heb ik deze week twee avonden met mensen afgesproken, wil ik ook nog een keer of twee gaan sporten en dat allemaal naast een drukke baan die me 40 uur per week bezighoudt. Hoewel ik dinsdag én woensdagavond met hele leuke mensen heb afgesproken in de stad, vond ik het toch moeilijk  die avonden geen minuut echt voor mezelf te hebben. Ik kwam thuis en moest vrijwel meteen naar bed, want de volgende dag weer vroeg op.

Toen ik vanmorgen met enorme hoofdpijn wakker werd, legde ik het verband niet meteen maar merkte dat ik in mijn hoofd erg onrustig was. Over het huishouden dat een beetje verwaarloosd is de laatste tijd, over het sporten dat ik eigenlijk al had willen doen deze week en over allerlei andere ‘regeldingetjes’ die nog moesten gebeuren. Op mijn werk was de hoofdpijn nog steeds niet verdwenen en was ik bijna ziek naar huis gegaan. Gelukkig ging het even later toch iets beter en deed een wandelingetje in de lentezon in de pauze me erg goed 🙂 Die werkdag heb ik dus wel uitgezeten, maar ik had vanavond gepland om te gaan sporten. Ik merk dat ik het dan heel moeilijk vind om tegen mezelf te zeggen dat ik gewoon rustig aan moet doen een avondje. Ik voel me al snel een soort van schuldig of zwak..

Het hielp dat ik vanmiddag een soort afspraak maakte met mezelf dat vanavond gewoon voor mij was en voor het huishouden, de onbetaalde rekeningen, etc. Het sporten heb ik verschoven naar zaterdagochtend. Ik merkte dat ik gelijk wat rustiger werd. Plannen is voor mij blijkbaar toch iets waar ik veel houvast aan heb.

Nou, dan plan ik voor zometeen maar dat ik lekker vroeg mijn bed in duik met een boek. Zonder schuldgevoel!

1 reactie

  • Reply Gertjan 22 maart 2010 at 22:42

    Monique is het dus. Hallo 😉

    Wat betreft die agenda vol plannen, Ik plan tegenwoordig gewoon een avondje vrij in de agenda. Gewoon helemaal niets. Lekker iets voor mijzelf, voetbal kijken of gewoon een film. Heerlijk is dat.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.