Dagelijkse rompslomp

Smart ass @ hypotheekgesprek

11 februari 2010

Ik heb het al vaker gemerkt, maar sinds een paar uur ken ik het grote voordeel van mijn baan. Ik werk namelijk als redacteur voor een financiële website en ben daarom automatisch wat beter op de hoogte van financiële zaken dan de gemiddelde Nederlander. Normaal gesproken haal je daar natuurlijk niet direct voordeel uit, maar vanavond hadden we een gesprek met een hypotheekadviseur bij de Rabobank. Toevallig is mijn expertise sinds dit jaar ‘hypotheken en lenen’ dus ik ben me daar al een aantal weken behoorlijk in aan het verdiepen.

Dat was te merken, vond de hypotheekadviseur: “Jij weet er meer van volgens mij hè?” En dat was dus het eerste moment dat ik echt dacht ‘Yeah, dat heb ik dus maar mooi voor elkaar gekregen in nog geen twee jaar tijd!’. Je moet namelijk weten dat cijfertjes nooit mijn beste vrienden waren. Zoals mijn leraar in groep 8 zei, was ik een echt ’talenkind’. Ik koos daarom voor een echte alpha richting op de middelbare school (Cultuur en Maatschappij) die bol stond van de talen en bijna geen wiskunde bevatte en op de universiteit koos ik lekker veilig voor een studie Communicatiewetenschappen.

Toen ik twee jaar geleden op zoek was naar een baan, heb ik bewust gekozen voor ‘iets met schrijven en taal’, omdat ik dat nu eenmaal het beste kon en daardoor het leukst vond. Toevalligerwijs stuitte ik op deze baan, zonder me volledig bewust te zijn van het feit dat ik daardoor wel continu met cijfertjes bezig zou zijn. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik het soms echt nog wel moeilijk vind, maar vandaag heb ik dus aan den lijve ondervonden dat ik echt wel wezenlijke dingen heb geleerd. En dat voelt goed 🙂

Wat overigens ook goed voelt is dat we te horen hebben gekregen dat we de hypotheek makkelijk kunnen dragen en dat brengt ons huisje weer een stapje dichterbij. Dinsdagavond het voorlopig koopcontract tekenen!

1 reactie

  • Reply Tijne 12 februari 2010 at 16:50

    Wat een grappige wending van het verhaal. Het leek in eerste instantie evenalsof je ging vertellen dat je die kerel van de Rabobank onder de tafel had kunnen krijgen met je kennis haha! (Dat hij je bijvoorbeeld wilde naaien, maar jij zou weten hoe het écht in elkaar zou zitten bijvoorbeeld).

    Maar zo zie je maar waar je baan handig voor kan zijn!!

    xxx Tijne

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.