Dagelijkse rompslomp

S.O.G, oftewel sportontwijkend gedrag

14 januari 2010

Ik ben een zwak persoon. Nee, dat is niet waar, ik ben vandaag een zwak persoon. Een extreem zwak persoon kun je wel zeggen. De hele week had ik namelijk de intentie om vanavond te gaan sporten. Ik probeer namelijk bij de sportschool wekelijks een lesje RPM (voor degenen die niet weten wat dat is: klik hier) in te plannen. Je raadt het al: ik ben niet gegaan. Niet omdat ik moest overwerken. En ook niet omdat ik halsoverkop bij een vriendinnetje langsmoest die in de problemen zat.  

Nee, ik heb verzuimd omdat ik een borrel moest gaan drinken met het werk. Een min of meer verplichte borrel dat wel, maar wel eentje waarbij ik ruimschoots op tijd weg zou kunnen gaan om alsnog te kunnen gaan sporten. Maar ik deed het niet. Ik dronk weliswaar slechts één wijntje, maar mijn motivatie om op tijd te vertrekken verdween als sneeuw voor de zon.

Toen vriendje en ik (we werken nu eenmaal bij hetzelfde bedrijf) de kroeg verlieten, liepen we langs ons favoriete restaurantje. Ik vroeg grappend of hij ook zo’n zin had om daar een hapje te eten. En je raadt het alweer: nog geen vijf minuten later zaten we met een menukaart voor onze neus. Ik koos mijn favoriete gerecht en voelde me zo mogelijk nog schuldiger over mijn sportontwijkende gedrag. Gelukkig stelde vriendje voor om dan zaterdagochtend maar flink te gaan sporten, waardoor ik eindelijk van mijn schuldgevoel af was.

Leuk detail: tijdens de borrel hebben we ‘het grote nieuws’ tegen onze collega’s verteld! Ze waren natuurlijk allemaal erg blij voor ons. En terecht 🙂

1 reactie

  • Reply Gertjan 15 januari 2010 at 11:12

    Wat ik me soms afvraag is of het niet vervelend is als je met je vriend werkt bij het zelfde bedrijf, je ziet elkaar dan praktisch dag en nacht. Word je dan niet een keer helemaal gek van elkaar?

    Nu maar hopen dat je sterk genoeg bent om zaterdagochtend te gaan sporten 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.