Dagelijkse rompslomp

Poker & chatroulette

18 mei 2010

Afgelopen zaterdagavond heeft vriendje mij een lesje poker gegeven. Niet dat ik er helemaal niets van kon, maar voorheen deed ik vaak maar wat. In de jaren dat ik nog bij Albert Heijn werkte, werd er weleens een toernooitje georganiseerd. Aangezien vriendje regelmatig een potje poker speelt met vrienden, besloot ik hem te vragen mij eens de fijne kneepjes van het spel te leren. Ik zag aan ‘m dat ik dat geen tweede keer hoefde te vragen. Hij downloadde een programmaatje en na wat aanmeldwerk en het overboeken van één hele euro naar mijn account, konden we los. Voor mij hoefde het niet per se om geld, maar volgens vriendje wordt er anders niet serieus gespeeld en is er dus niks aan.

In het begin had ik geen flauw idee welke keuzes ik moest maken, maar naarmate we verder kwamen in het toernooi en vriendje me handige tips gaf, begon ik het echt leuk te vinden. Het is de kunst alleen rondes te spelen als je echt goede kaarten hebt. Af en toe een keer bluffen kan natuurlijk, maar je moet ervoor zorgen dat je medespelers denken dat je goede kaarten hebt. Eigenlijk  moet je er ook voor zorgen dat je het spel van je tegenstanders ‘doorziet’, maar dat is me nog even iets teveel denkwerk.

Toen de pokerles voorbij was, besloten we naar bed te gaan. Ik hoorde vriendje nog rommelen met het een en ander en zag even later dat hij mijn laptop meenam naar de slaapkamer. Waarschijnlijk zag hij mijn verbaasde blik, want hij zei: “Je wilde toch nog een keer dat chatroulette uitproberen?”. Ja daag, dacht ik. Wetende dat ik mijn make-up net van mijn gezicht had gehaald en in mijn niet aller charmantste pyjama laveloos in bed lag. Maar we hebben het gedaan hoor. Met z’n tweeën achter de laptop nutteloze gesprekken voeren met de meest vreemde figuren (en penissen). Het blijft een bizarre bezigheid, maar vind het wel leuk dat ik het nu zelf heb ervaren. Waar ik wel van schrok is dat letterlijk IEDEREEN chatroulette kan opstarten. Zo kwamen er ook regelmatig vieze oude mannetjes en zelfs kinderen voorbij..

Omdat vriendje vanavond weg is, heb ik twee keuzes: chatroulette of een spelletje poker. Ik denk dat ik maar voor het laatste ga…

1 reactie

  • Reply Gertjan 20 mei 2010 at 12:27

    Dat Chatroulette is echt heel vaag. Ik heb er ook een keer naar gekeken, maar na een paar penissen en a4tjes met boobs erop dacht ik; dit is echt voor perverse mensen.
    Pokeren daarentegen is wel leuk. Inderdaad zoals je vriend zegt met inzet anders is niemand serieus!.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.