Dagelijkse rompslomp SPORT

Pas op de plaats

19 april 2011

Met op de kop af nog zeven weken en drie dagen te gaan begint de bruiloft nu serieus dichtbij te komen. Afgelopen vrijdag ben ik voor de tweede keer de jurk gaan passen, die toch wel redelijk moet worden ingenomen door de zes kilo die ik kwijt ben 🙂 Diezelfde dag ben ik bij de kapper geweest voor een proefkapsel en dito make-up zodat ik meteen het geheel kon beoordelen. De afgelopen week zijn we ook druk geweest met het verstuurklaar maken van de uitnodigingen en hebben we het hele draaiboek van onze trouwdag doorgesproken met de ceremoniemeester.

Je begrijpt, het is een drukke bedoeling. Vooral aangezien ik daarnaast gewoon nog 32 uur werk, sinds kort drie keer per week probeer te hardlopen en los daarvan nog gemiddeld twee keer per week sta te zweten in de sportschool. Alles voor het perfecte figuur in mijn trouwjurk. Ook voor vanavond stond er weer een uurtje sporten op de planning. Mijn favoriete les XCO om precies te zijn. Maar vanmiddag begon ik al last te krijgen van mijn keel en dat werd naarmate de uren verstreken alleen maar erger.

Ik had me erop ingesteld te gaan sporten, dus was in eerste instantie gewoon van plan om te gaan. Maar toen ik me bedacht dat het sporten mijn toestand ook weleens kon verergeren heb ik, op aanraden van vriendin en sportjuf, toch maar besloten vandaag mijn sportoutfit te verruilen voor een bankhangpak en me lekker onder een dekentje op de bank te nestelen.

Nu ik hier lig besef ik eigenlijk pas hoe lang het geleden is dat ik echt een hele avond ‘niks’ heb gedaan. Tel daarbij op dat ik de afgelopen twee weekenden geen enkele ochtend heb kunnen uitslapen en je begrijpt wellicht waarom die keelpijn de kop opstak. Een duidelijk sein van mijn lichaam dat ik even pas op de plaats moet doen en mezelf niet voorbij moet blijven rennen. Ik heb ernaar geluisterd, maar kon niet voorkomen dat mijn gedachten toch lichtelijk balend richting sportschool gingen.

Ik denk dat mij nu maar Ă©Ă©n ding rest: op tijd mijn bed in en morgen hopelijk met een minder pijnlijk keeltje weer aan het werk. En stiekem hopen dat ik mijn geplande rondje hardlopen morgenavond niet hoef te missen…

1 reactie

  • Reply Kim 20 april 2011 at 11:02

    Heel verstandig dat je naar je lichaam hebt geluisterd :).

    Hopelijk voel je je nu weer wat beter, en kun je vanavond lekker gaan hardlopen!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.