Dagelijkse rompslomp

Oranjekoorts

13 juni 2010

Afgelopen vrijdag is het officieel losgebarsten: het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Normaal gesproken doet voetbal me niet zo veel. Maar breekt de oranjekoorts in Nederland uit, dan ben ook ik besmet en wil ik geen wedstrijd meer missen. Morgen vertoont het Nederlands elftal zijn kunsten voor het eerst, tegen Denemarken. Vorig jaar al besloten vriendje en ik kaartjes te kopen voor het concert van Guus Meeuwis in het Philips stadion. Want wat is nu een betere combinatie dan met 50.000 man, neus dezelfde kant op, genieten van de wedstrijd en daarna samen met Guus een feestje bouwen? Morgen ben ik daar met wat vriendjes en vriendinnetjes dus getuige van. Ik hoop dat het net zo wordt als twee jaar geleden bij het EK. Ook toen was ik van de partij en werd het concert van Guus vooraf gegaan door een wedstrijd van oranje. Die ze toen glansrijk wonnen.

Het WK duurt in totaal een maand. En over precies 15 dagen krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis al. Dat betekent dus, dat we gedurende de laatste twee weken van het WK aan het klussen/verhuizen zijn. Aangezien zowel vriendje als ik zo min mogelijk van de wedstrijden – en dan vooral die van oranje – willen missen, hebben we al besloten dat het eerste dat we naar ons nieuwe huis meenemen, een tv zal zijn. We hebben dan misschien nog geen meubels, maar zo kunnen we tijdens het klussen toch een glimp opvangen van het voetbalgeweld.

Stiekem hoop ik dat we op zondag 11 juli helemaal klaar zullen zijn. Dat alle bestelde meubels dan zijn gearriveerd en dat we die dag een housewarming voor al onze vriendjes en vriendinnetjes kunnen organiseren. De tv zal dan wederom aanstaan, zodat we ‘onze jongens’ met z’n allen kunnen aanmoedigen tijdens de finale van het WK… Maar voordat het zover is eerst maar eens die wedstrijd van morgen zien te winnen. En zorgen dat dat huisje af komt.

Voor degenen die de oranjekoorts nog niet te pakken hebben:

 

2 Comments

 • Reply Kim 13 juni 2010 at 17:45

  Laat de oranjekoorts vanaf morgen maar helemaal uitbreken!
  En… alvast succes met verhuizen toegewenst!

 • Reply Gertjan 16 juni 2010 at 13:46

  Wat is er mooier dan Nederland de finale te zien winnen in je net nieuwe huisje 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.