Dagelijkse rompslomp

Opgeruimd staat netjes

15 juni 2010

Verhuizen. Ik heb het in mijn leven nog nooit ECHT gedaan. Natuurlijk, toen ik vanuit huis op een kamer ging wonen bracht dat het nodige sjouw- en kluswerk met zich mee. En toen ik bij vriendje introk moest ik m’n spulletjes voor de tweede keer verzamelen en naar zijn appartementje zien te krijgen. Maar dit keer is het anders. Dit keer gaan we SAMEN en met onze HELE inboedel verhuizen naar een echt grote-mensen-koophuis.

We zijn al weken bezig met inpakken. Dingen die we toch niet meer gebruiken kunnen makkelijk al in een doos. Vandaag, om precies te zijn een paar uur geleden, besloot ik dat mijn kledingkast aan de beurt was. Mijn heiligdom met alles wat me dierbaar is. Of in elk geval een groot deel daarvan. Het ligt aan mijn gemoedstoestand, maar de ene keer gooi ik makkelijker dingen weg dan de andere. Gelukkig heb ik vandaag een van mijn ‘opruimdagen’ en verdween het ene na het andere gedateerde kledingstuk op de NOT-stapel.

Nadat ik alles had doorgespit, stapeltjes opnieuw had opgevouwen en erachter kwam dat de laden van mijn kast opeens veel makkelijker dicht gingen, stopte ik de kleding die ik niet meer hoef in een vuilniszak voor Polen. Vakantiekleding en wat accessoires stopte ik alvast in een verhuisdoos en al het andere liet ik toch nog maar eventjes in de kast liggen. Je weet immers maar nooit wat je nog aan wilt de komende twee weken, redeneerde ik.

Over precies 13 dagen is het zover, dan krijgen we de sleutel. De komende twee weken zal er nog een hoop moeten worden ingepakt, want bij veel dingen denk ik: ‘dat hebben we vast nog een keer nodig’. Maar de kleding is in elk geval gesorteerd!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.