Dagelijkse rompslomp

Ochtendmens

19 november 2010

Ik wil het eigenlijk niet geloven als ik het mensen vertel, maar ik ben het toch echt: een ochtendmens. Uitslapen is dus niet aan mij besteed, hoe erg ik dat ook vind. Vooral als ik ben gaan stappen en (veel) gedronken heb, presteer ik het om rond acht a negen uur klaarwakker en tegelijkertijd doodmoe op te staan. Toch lukt het me soms, heel soms, om weer terug in slaap te vallen en vervolgens te zien dat het na tienen is. Zo’n moment had ik vanochtend.

Hoewel ik sinds deze maand elke vrijdag vrij ben, gaat op vrijdagochtend toch de wekker omdat vriendje naar zijn werk moet. Normaal gesproken word ik dan ook wakker en sta ik ook maar op omdat ik de slaap dan toch niet meer kan vatten. Vanmorgen zou weer zo’n ochtend worden, dacht ik. Tot ik op de wekker keek en zag dat het ‘opeens’ kwart over tien was. Ik was dus weldegelijk voor een tweede keer in slaap gevallen. Heerlijk! Mijn vrije dag kon niet beter beginnen.

Ochtendmens zijn heeft overigens heus niet alleen maar nadelen. Zo heb ik ’s avonds nooit moeite met in slaap vallen. Vriendje daarentegen, duidelijk een avondmens, ligt nogal eens te woelen of tv te kijken omdat hij de slaap maar niet kan vatten. Daar heb ik dus totaal geen last van. Geef mij een lekker bed, een pyjama en een warme deken en ik ben vertrokken. Om vervolgens ’s ochtends vroeg weer klaarwakker te zijn, jaloers kijkend naar vriendje die voorlopig nog niet van plan is uit dromenland te vertrekken…

Wat ben jij, een ochtend- of een avondmens? Of beide?

4 Comments

 • Reply Saskia 19 november 2010 at 23:42

  Ik ben eigenlijk beide… Het heeft ook beide z’n na-voordelen.
  Fijn weekend!

 • Reply Renate 20 november 2010 at 15:48

  Ik wou dat ik een ochtendmens was, best vervelend als ik naar school moet en ik kan m’n bed niet uit komen.. Ik ben een echt avondmens, kan ook niet voor twaalf uur slapen, hoe moe ik ook ben..

 • Reply Rosanneke 20 november 2010 at 20:41

  Ik ben het allebei denk ik, best fijn eigenlijk 🙂

 • Reply Kim 20 november 2010 at 23:35

  Ik ben vooral een ochtendmens, maar ik kan in het weekend toch ook wel uitslapen.
  En als ik laat op bed lig, kan ik gelukkig wel meestal tot een uur of tien, half elf slapen :).

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.