Dagelijkse rompslomp

The city that never sleeps

31 maart 2010

Sinds een jaar ben ik in het trotse bezit van de DVD-box van Sex and the City. Toen ik ‘m net had heb ik natuurlijk alle seizoenen achter elkaar gekeken, maar nu zet ik zo nu en dan een aflevering op. Een heerlijke serie vind ik het. Vaak waan ik me tijdens het kijken ook in het hippe New York, waar het leven 24 uur per dag doorgaat.

Laatst had ik het er met mijn collegaatjes op de redactie over. Wat zou ik stiekem graag een keer zelf door de straten van New York wandelen in een fashionable outfit. Dan zou ik gaan lunchen in een van de leuke lunchtentjes en in de avond natuurlijk stappen en heel veel cosmo’s drinken. Er is echter één probleem, een vrij groot probleem als je het mij vraagt. Mijn vliegangst weerhoudt me ervan de oversteek te wagen.

Voor mensen die totaal geen problemen hebben met vliegen klinkt dit misschien stom, maar ik vind vliegen echt heel eng. Zelfs tijdens het tripje naar Londen afgelopen winter zat ik met zweethandjes de minuten af te tellen voordat we weer op de grond zouden staan. Het idee dat ik zes uur lang achtereen boven de oceaan moet vliegen om het Amerikaanse vasteland te bereiken, benauwt me daarom enorm. Maar aan de andere kant heb ik er ook veel voor over om daar ooit heen te kunnen..

Een behoorlijk dilemma dus. En ik baal ervan!

5 Comments

 • Reply Gertjan 1 april 2010 at 14:11

  Ik hoop dat je over je angst heen komt om zo toch de oversteek een keer te maken. Want voor zo’n droom zou je je angst denk ik best willen overkomen,

 • Reply Marieke 2 april 2010 at 19:43

  Ik ken het… Maar ik laat mijn vliegangst niet winnen, anders kom ik nergens! En NYC is ECHT de moeite waard, trust me…
  Ik heb slaappilletjes waardoor ik het grootste deel van de reis knock-out ben, haha. Ideaal!

 • Reply patty 4 april 2010 at 16:31

  wat ontzettend vervelend! ik zou me niet kunnen voorstellen hoe het is om nooit verre reizen te kunnen maken omdat ik het vliegtuig niet in kan. Zoals jij je waarschijnlijk niet kunt voorstellen dat ik nooit naar het zwembad ga en niet in de zee zwem :’) Maar mijn theorie is dat alle angsten af te leren zijn. En shocktherapie schijnt het best te werken! Ik ben in Nepal 3 dagen op een wilde rivier gaan kayakken omdat ik over mn angst wilde komen. En weet je? Het heeft nog gewerkt ook. Ik hou nog steeds niet van zwemmen en ik krijg het weer benouwd als ik aan die rivier terugdenk, maar het zwembad ziet er plotseling een stuk minder bedreigend uit 😉 En ik heb een waanzinnige ervaring gehad.

  Dus ik zeg: ook al zit je te rillen als een rietje, al moet je aan de kalmerende middelen en al sta je doodsangsten uit: Stap in het vliegtuig en GA!

 • Reply Carmen 5 april 2010 at 23:41

  Vette lay-out! En New York tja.. ik was er vorig jaar in de zomervakantie en ik was er niet heel erg weg van (misschien ook juist doordat ik zoveel verhalen had gehoord over hoe fantastisch het wel niet was).. toen ik er eenmaal was, dacht ik: Is dit het nou?

  Maarrr dit allemaal niet om je te ontmoedigen: Als jij naar the city that never sleeps wilt, moet je dat doen! Mijn boyfriend heeft ook vliegangst maar hij heeft pilletjes waardoor hij bijna in een soort trance raakt (dit klinkt eng maar is positief!) en dan kan hij het wel aan. En trouwens er worden ook cursussen aangeboden om vliegangst te overwinnen, dan ga je ook proefritjes maken en in een simulator enzo. Een vriendinnetje van mij had dat gedaan, t kostte wel aardig wat maar toen was ze uiteindelijk echt niet bang meer.

  De wereld is zo mooi, er valt nog zoveel te ontdekken, laat je niet stoppen door je angst! X

 • Reply Shazz 14 april 2010 at 16:27

  Go for it!!! Laat je niet weerhouden door angsten!!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.