Dagelijkse rompslomp

Koninginnedagkeuring

25 april 2010

Nog iets meer dan twee maanden en dan is het zover. Dan gaan vriendje en ik verhuizen naar een grote-mensen-koophuis. Heel spannend en leuk, maar er komt ook een hoop geregel bij kijken. Zo hebben we al meerdere malen rondgedwaald in meubelwinkels, hebben we een onwijs mooie eikenhouten vloer uitgezocht en zijn we nog even bij het huis langsgegaan om de precieze maten op te meten en om te kijken of de muren een likje verf nodig hebben (ja dus).

Maar het begon allemaal met het financiële gedeelte. Een huis kopen is een flinke investering, dat zal niemand verbazen. Daarom moet je, als je een huis op het oog hebt, eerst gaan checken of je het geld daarvoor wel mag lenen. We brachten eerst een bezoekje aan de Rabobank. Op het eerste gezicht een prima optie, maar toen we voor de volledigheid ook nog bij een tussenpersoon te rade gingen, bleek dat de Rabobank niet de meest voordelig optie zou zijn. Althans, dat zei de beste man. Ik was erg huiverig en wist heus wel dat deze meneer een aantal hypotheekaanbieders in zijn portefeuille heeft waarbij hij een mooie provisie opstrijkt. Rabo zat daar duidelijk niet tussen.

Mede dankzij mijn kritische houding, hebben we er hele avonden aan besteed om berekeningen naast elkaar te houden en voors en tegens af te wegen. Uiteindelijk hakten we een knoop door en voila: de hypotheekakte kon worden getekend en het huis kwam een heel stuk dichterbij. De adviseur had het er al eens over gehad, maar ik was het eigenlijk al lang weer vergeten: de ‘medische keuring’. Het komt niet vaak voor, maar soms wil de bank of hypotheekverstrekker de zekerheid dat de klant geen noemenswaardige gezondheidsrisico’s loopt.

Wij hadden blijkbaar pech, want niet zo heel lang geleden kregen we een brief van de bank dat er binnenkort een afspraak gepland zou worden voor een medische keuring. Vriendje had de afspraak telefonisch gemaakt en had het over, geloof het of niet, 30 april.

Nu was ik er in eerste instantie van overtuigd dat ze een foutje gemaakt hadden. Dat ze er even niet bij stil hadden gestaan dat het verdorie Koninginnedag is op 30 april en dat we gebeld zouden worden om een nieuwe afspraak te maken. Toen verder bericht uitbleef, kwam het besef dat we er toch aan zullen moeten geloven. Van 8.30 tot 10.30 komen ze bij ons in huis en worden we van top tot teen nagekeken. Ik heb geen idee wat ze precies gaan doen, maar in elk geval bloed prikken en dat haat ik. Nu zouden we natuurlijk zelf kunnen bellen om de afspraak te verzetten, maar aangezien me dat hoogstwaarschijnlijk een halve vrije dag gaat kosten die ik wel beter kan besteden, laat ik het maar zo. En nu maar duimen dat we allebei gezond verklaard worden. Hebben we in elk geval een goede Koninginnedag :’)

3 Comments

 • Reply @flowtjuh 25 april 2010 at 21:28

  Serieus? Krijg je op koninginnedag een gezondheidsonderzoek? Omdat je een huis gaat kopen? Zijn ze tegenwoordig zo streng? Belachelijk. Hopelijk komen jullie er doorheen en heb je nog een gezellige koninginnedag! Succes!

 • Reply Gertjan 26 april 2010 at 10:12

  Lekker dat je al om half 9 op moet zijn op je vrije dag.
  Ben blij dat ik geen onderzoeken of afspraken heb voor die vrijdagochtend.
  Want dat zou betekenen dat ik koninginnenacht moet overslaan.

  En dat vind ik niet zo leuk!

 • Reply Carina 26 april 2010 at 19:22

  Hee! die keuring is echt al zoo oud heeft me moeke en papa ook gehad haha! maar op koningendag, leuke dag hmm misschien brengt het geluk?

  Liefs

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.