Dagelijkse rompslomp

Kerstsfeer

12 december 2010

Afgelopen woensdag was het zover. ’s Avonds gingen we op pad voor een ECHTE boom. Dat was de deal die ik vorig jaar met vriendje sloot. Hij vond een kunstboom prima, ik vond dat de eerste keer kerst in ons nieuwe huis gevierd moest worden met een echte. De deal was er en de nepperd blijft nu waar hij staat, namelijk al stof vangend op zolder.

De eerste winkel waar we onze pijlen op gericht hadden bleek om acht uur gesloten en we reden er om vijf over acht langs. Bij de tweede keus was het gelukkig wel raak en warempel, ze hadden nog mooie bomen ook. Na wat gewik en geweeg wist ik welke het moest worden en pakte ik stiekem her en der wat versierselen mee om de boom alvast mee op te leuken. Thuisgekomen zetten we de boom in z’n gloednieuwe voet en wat staat hij perfect op het plekje in de kamer wat we ervoor hebben uitgekozen.

Aangezien we nog niet over de juiste verlichting en versiering beschikten, ging ik op mijn vrije vrijdag samen met mijn ouders naar het plaatselijke tuincentrum. Ik kom er bijna elk jaar vanwege de enorme (mooie!) kerstafdeling. Als je thuis geen zin hebt in gedoe zou ik zeggen, ga daar eens langs. Je snuift er genoeg kerstsfeer op om de dagen mee door te komen. Maar waar waren we, ik ging dus met mijn ouders op kerstspullenjacht en dat bleek ingewikkelder dan ik dacht. Elke ruimte had zijn eigen kleurstelling en ik kon maar niet kiezen welke nou het beste bij ons interieur en zowel mijn smaak als die van vriendje zou passen. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en koos ik voor wit gecombineerd met donkerpaars/bruinachtig. Ik verzamelde ballen en andere decoratie en kreeg van m’n ouders een lichtsnoer van maar liefst 20 meter.

Thuisgekomen begon ik meteen met versieren. Nadat ik de lampjes er eenmaal in had zitten (wat een rotwerk!) verloor ik mezelf helemaal in het decoreren. Het was zo leuk om te doen 🙂 Elke keer als ik nu beneden kom, ben ik blij met het resultaat. Oordeel zelf:

 

Vriendje vindt het overigens ook erg mooi en geeft nu, weliswaar wat tegensputterend, toe dat een echte boom toch ook wel wat heeft 😉

2 Comments

  • Reply Mariella 12 december 2010 at 00:28

    Haha wij hebben altijd een nepboom, jammer.. Maar wel heerlijk die sfeer die je ermee in huis krijgt =D Mooie boom!

  • Reply Annouska 12 december 2010 at 12:45

    Oeh ziet er leuk uit 😀 Ik heb helaas helemaal geen boom, maar als ik er 1 zou nemen dan neem ik ook een echte. 😀

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.