Dagelijkse rompslomp

Hyves vs Facebook

25 augustus 2010

 

De een zweert bij Hyves, de ander is totally into Facebook. Dat idee heb ik tenminste. Toen, inmiddels al heel wat jaartjes geleden, de social networksite Hyves ten tonele verscheen wist ik bijna meteen dat ik het leuk ging vinden. Ik maakte een profiel aan, linkte het mijne aan dat van vrienden en krabbelde er heel wat op los. Vooral het uploaden van foto’s duurde in het begin uren. Toch was ik vastberaden nieuwe leuke foto’s zo snel mogelijk op mijn Hyvespagina te plaatsen. Ook mijn Wie Wat Waar (WWW) werkte ik regelmatig bij. Ik ontving leuke krabbels en reacties op fotos en WWW’s en kon me al gauw geen leven zonder Hyves meer voorstellen.

Ik denk dat het nu zo’n twee jaar geleden is dat ik voor het eerst met Facebook in aanraking kwam. Ik hoorde erover op mijn werk en besloot het eens uit te proberen. Ik maakte een profiel aan en stuurde wat vriendschapsverzoeken rond. Toch had ik niet direct die klik die ik met Hyves wel had. Ik snapte het idee van een ‘prikbord’ niet helemaal en zag allerlei, in mijn ogen, nutteloze en overbodige informatie op mijn startpagina staan. Ik vond het onoverzichtelijk en deed er daarom een hele tijd niets meer mee. Ik had tenslotte nog steeds Hyves, wat ik wel overzichtelijk en leuk vond.

Op onze housewarming afgelopen zaterdag vertelde een vriend dat hij zijn Hyvespagina laatst heeft ingewisseld voor een Facebookprofiel. Via Facebook kon hij wereldwijd met mensen in contact blijven en bovendien vond hij het veel uitgebreider en fijner dan Hyves. Ik heb het idee dat meer mensen de laatste tijd Facebook prefereren boven Hyves. Ik besloot Facebook daarom een nieuwe kans te geven. Ik wijzigde mijn profielfoto in een recentere en verzond vriendschapsverzoeken naar bekenden van wie ik niet eens wist dat ze actief zijn op Facebook. Toch word ik er nog altijd niet warm van. Ik geef niet snel op, dus ga vrolijk door met het onderhouden van zowel Facebook als Hyves. Maar ik ben nu wel erg benieuwd wat voor type jij bent: een echte Hyver, of toch meer een Facebookfreak?

9 Comments

 • Reply Lisette 25 augustus 2010 at 23:11

  Een hyver zoals je weet! Al veranderde facebook voorgoed mijn leven!!!!!! Leuk je blog, ik kijk nog even verder! X

 • Reply Petra 25 augustus 2010 at 23:17

  Beide! Ik heb al 5 jaar hyves en daarop heb ik al mijn Nederlandse vrienden. Maar op Facebook heb ik contact met al mijn Amerikaanse vrienden en ‘familie’, dus ik kan niet kiezen!

 • Reply Amanda 26 augustus 2010 at 07:41

  Geef mij maar Hyves. Ik heb wel een facebookaccount, maar qua gevoel heb ik toch meer met Hyves. Misschien komt het omdat FB een beetje een klinische uitstraling heeft.

 • Reply Kim 26 augustus 2010 at 09:56

  Beide!

  Op Hyves vooral actief qua krabbelen, wat ik aan het doen ben en foto’s uploaden.

  Facebook heeft Farmville, en dat vind ik erg leuk om te spreken ;-). En op Facebook heb ik contact met buitenlandse vrienden / bekenden.

 • Reply Sanne 26 augustus 2010 at 10:09

  Facebook! Ik heb heel lang twee account gehad maar ik vind Hyves echt iets voor tieners. Op een gegeven moment heb ik mn Hyves account verwijderd (irritante website) en nu heb ik alleen Facebook en ik amuseer me er goed mee. Waarschijnlijk ook omdat de mensen waarmee ik veel om ga, ook allemaal op Facebook zitten, niemand heeft Hyves. Ik vind Hyves wel echt iets voor kinderen.

 • Reply Elisa 26 augustus 2010 at 16:24

  Heel herkenbaar, ik heb nu ook beide maar hyves staat nog altijd boven aan. Is gewoon persoonlijker, en makkelijker dingen op te vinden.

 • Reply Desiree 26 augustus 2010 at 18:42

  Herkenbaar. Ik snap geen drol van Facebook, maar heb het wel :p

 • Reply Lnnkz 26 augustus 2010 at 19:08

  Facebook absoluut! Ik vind het prettiger in gebruik, veel minder druk. Het is ook makkelijker wanneer je mensen in het buitenland ontmoet.

 • Reply Anouk 27 augustus 2010 at 22:29

  Eigenlijk geen van beiden, maar ik heb enkel hyves omdat het soms handig is om in contact te blijven/komen met iemand of meerdere personen, zoals nu met de introductie week bijvoorbeeld. Ik ben meer van Twitter ^^

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.