Dagelijkse rompslomp TECHNOLOGIE

Hetty, mijn nieuwe hulp in de huishouding

17 mei 2013

Stofzuigen. Het is niet mijn favoriete klusje in het huishouden, maar als ik eenmaal bezig ben vind ik het meestal helemaal niet zo erg om te doen. Ik heb alleen nooit echt een goede verstandhouding gehad met onze stofzuiger. We hadden er eentje van AEG zonder zak, dus met een compartiment met filter dat je zo nu en dan (en dat was vaak!) moet legen boven de vuilnisbak. Een vies klusje, als je het mij vraagt, wat ik dan ook zo vaak mogelijk probeerde af te schuiven op manlief M.

Zoals je misschien al uit mijn woorden kunt opmaken is die AEG stofzuiger me nooit echt goed bevallen. Helemaal erg werd het toen hij ook nog eens een oorverdovend lawaai begon te maken. Hij was al vrij luidruchtig, maar dit sloeg werkelijk alles. Gelukkig besloot ook M een week of wat geleden dat het zo niet langer kon.

In een zoektocht op internet viel mijn oog op een stofzuiger van Numatic, Henry genaamd. Naast zijn vriendelijke uiterlijk, herkende ik deze stofzuiger van mijn basisschool en las ik goede reviews. Niet veel later ontdekte ik dat Henry ook een roze zusje had, Hetty. En toen ik haar zag, was ik verkocht. M probeerde nog voorzichtig of ik een andere kleur (er is ook een groene, een blauwe en een gele variant) misschien ook mooi vond, omdat hij Hetty wel errug roze vond. Maar nee, aangezien ik het meeste stofzuigwerk in huis doe, vond ik dat ik het recht had te kiezen voor Hetty. En zo geschiedde.

Ik heb zojuist de woonkamer, hal en trap met Hetty gestofzuigd en ik ben helemaal blij. Ze heeft twee standen, maar zelfs bij de ‘lage intensiteit’ zuigt ze beter dan onze oude stofzuiger. En het geluid is zeker tien keer minder. Wel moet ik nog een klein beetje wennen aan de lange stofzuigerslang en de behoorlijk lange snoer (al hoef je die natuurlijk niet helemaal uit te rollen als dat niet nodig is).

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger, dan raad ik je de reeks van Henry/Hetty van Numatic zeker aan. Wij kochten onze Hetty voor 179 euro op Stofzuigerstore.nl.

 

3 Comments

 • Reply Mieke 17 mei 2013 at 18:59

  Hetty is leuk!

 • Reply Marcella 18 mei 2013 at 18:20

  Haha, ze is cool!!

 • Reply Sylvia 31 mei 2013 at 09:17

  Haha, veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot! ;P

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.