Dagelijkse rompslomp

Het is maar een ‘momentopname’

29 oktober 2009

Afgelopen dinsdag had ik een zogenaamde ‘intake’ bij mijn nieuwe sportschool. Er werd gekeken naar mijn conditie, mijn bloeddruk werd gemeten en ik moest op de weegschaal. Dat ik niet tegen de ondergrens van het bmi zit weet ik, maar met een gemiddelde van twee keer sporten in de week was ik er toch vrij zeker van dat er met mijn conditie niets mis zou zijn. Ik moest op de wc een hartslagmeter net onder mijn borst omdoen (wat trouwens nog niet mee viel, ik kon niet goed zien hoe dat ding sloot waardoor ik me in allerlei vreemde bochten moest wringen voordat het ding een keer goed zat) en plaatsnemen op een hypermoderne variant van de hometrainer.

Via het high-tech touchscreen tikte mijn personal trainer wat gegevens in en daar ging ik. Op het scherm zag ik een lijntje wat mijn hartslag weergaf. Een ander lijntje stond voor de weerstand van de fiets. Die werd soms wat zwaarder en dan weer wat lichter. Het fietsen ging me goed af en na een kwartier was het voorbij. Via een of andere berekening die het apparaat helemaal zelf uitvoerde verscheen daar mijn conditie. Althans, een getal dat mijn conditie moest weergeven. Als ik me niet vergis was dat  iets van 31. Op een schema keek de trainer bij mij leeftijd en zei toen: “Hmmm, da’s laag tot gemiddeld. Maar ach, dan hebben we iets om aan te werken toch?”. Het was alsof mijn hart een slagje oversloeg. Laag tot gemiddeld?! Natuurlijk weet ik dat ik geen topsporter ben maar hey, ik zit me minstens 1 keer per week een hele les lang in het zweet te werken bij RPM (ofwel: fietsen als een gek). Heeft dat dan helemaal niets met mijn conditie gedaan?

Waarschijnlijk bemerkte de trainer mijn verbaasde gezicht, want hij voegde er nog aan toe: “Je moet er wel rekening mee houden dat dit een momentopname is hè? Voor hetzelfde geld doen we deze test volgende week nog een keer en dan komt er iets heel anders uit.” Ja amehoela, ik hoef geen verhaaltje voor het slapengaan. Een momentopname… pfff. Ik ga wel gewoon flink aan die conditie werken zodat ik bij de evaluatieafspraak over een aantal weken kan laten zien dat ik vooruit ben gegaan. That’s the spirit!

5 Comments

 • Reply Michiel 29 oktober 2009 at 22:29

  Laat ze maar lullen hoor schatje! De foto’s bewijzen het tegendeel! 🙂

  Luv u!

 • Reply Gertjan 31 oktober 2009 at 11:40

  Je website ziet er leuk uit, en die moment opname is natuurlijk een ongelukkige actie van de beste man. Maar wel relax dat je een personal coach hebt. Dat klinkt wel weer heel luxe!

 • Reply MNQ 1 november 2009 at 22:35

  @ Michiel: Hihi, dat is lief 🙂

  @ Gertjan: Thanks! Die personal trainer is gewoon onderdeel van mijn (peperdure) abonnement.. Morgen mijn tweede afspraak, ben benieuwd.

 • Reply Carmen 2 november 2009 at 00:56

  Hihi wat een lieve reactie van je vriendje 🙂

  Maar ik denk dat je niet teveel waarde moet hechten aan zoiets als een conditiegeval. T belangrijkste vind ik dat ik lekker in mn vel zit, en daar heeft een nummer verder niet zoveel mee te maken.

  En je fiets minstens een les per week als een gek, dat lijkt me toch al heel wat 🙂 ik zou het je niet nadoen.. maarja ik heb dan ook een hekel aan fietsen en ga liever hardlopen of hockeyen =)

  xx

 • Reply Carmen 2 november 2009 at 00:57

  Ik bedoelde conditiegeTal ipv geVal.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.