Dagelijkse rompslomp

Het aftellen is begonnen…

20 juni 2010

Nog acht nachtjes slapen en dan is het zover. Dan krijgen vriendje en ik de sleutel van ons huis. Wat eerst nog zo ver weg leek, komt nu toch wel erg snel dichterbij. En dat maakt dat ik wat druk ben in mijn hoofd. Moet continu denken aan wat er nog allemaal moet gebeuren, wat we nog moeten kopen en wat er al wel en nog niet kan worden ingepakt. Ook vriendje heeft er last van. Hij slaapt al een paar nachten onrustig. Hij weet zelf niet waaraan het ligt, maar ik weet wel beter :’)

Het is natuurlijk ook enorm spannend. Hij laat zijn flatje na vier jaar achter en springt in het diepe. Voor mij is het niet minder spannend. Daarom doen we het met z’n tweetjes. Samen onze toekomst tegemoet. Ik fantaseer er nu al over hoe het straks zal zijn, met een tuin voor de cavia en een grote garage voor ons autootje. O ja, en een inloopkast, een logeerkamer en een ruime zolder…

Tussen alle verhuisstress door volgen we ook het WK voetbal op de voet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle wedstrijden even boeiend vind om voor thuis te blijven, maar bij de echte toppers (waaronder ons eigen oranje) zit ik voor de buis! Gistermiddag was het, ondanks de matige prestaties van onze jongens, erg gezellig met een groep vrienden en een BBQ. Voor de wedstrijd van komende donderdagavond staat er weer een dakterrasfeestje op de planning. Ik zal het missen als het straks allemaal weer voorbij is!

De oplettende lezer heeft gemerkt dat ik het hierboven over ‘de cavia’ heb. “Het waren er toch twee?” Klopt. Vanmorgen trof ik cavia Saar namelijk dood aan in het hok 🙁 Enorm verdrietig om te zien. Cavia Nena zat stilletjes tegen haar dode vriendinnetje aan. We hebben haar even later toch maar uit het hok gehaald en in een doosje gelegd. Bij gebrek aan tuin zijn we naar het park gereden. Op een mooi plekje hebben we haar begraven. En nu zit Nena dus helemaal alleen. Cavia’s zijn groepsdieren en dus niet zo graag alleen. Maar ze krijgt geen nieuw vriendinnetje. Wel gaan we haar nu zelf meer aandacht geven. Bovendien hebben we straks in het nieuwe huis een klein grasveldje waarop ze in een ren kan grazen.

4 Comments

 • Reply Chiel 20 juni 2010 at 21:54

  RIP Saar

  🙁

 • Reply Suusje Q. 22 juni 2010 at 10:34

  Wauw, wat een mooie blog! Mooi geschreven en mooie lay-out! Ik kom snel terug om meer columns te lezen! En er op in te haken, zodat het geen monoloog meer hoeft te zijn 😉

  Liefs,

 • Reply Monique 22 juni 2010 at 22:07

  @ Suusje Q: Dankjewel! Ik zal jouw blog ook eens bekijken. Een dialoog is inderdaad veel beter dan een monoloog 🙂

 • Reply Simone 29 juni 2010 at 18:23

  Spannend zeg, sleutels van jullie nieuwe woning! Gaat vast helemaal goed komen!

  Wat vervelend van de cavia, hoop dat Nena het toch een beetje goed kan handelen. Succes met alles!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.