Dagelijkse rompslomp

Heerlijk avondje

7 december 2010

Afgelopen zondag was het dan zover: Sinterklaasavond. Al zolang ik me kan herinneren werd Sinterklaas bij ons thuis gevierd als hét feest met cadeautjes. En eigenlijk hebben we dat er altijd in gehouden. Het was zondag dus gedichten lezen, surprises bewonderen en cadeautjes, heel veel cadeautjes uitpakken wat de klok sloeg.

Maar voordat we aan de cadeautjes konden beginnen moest er natuurlijk gegeten worden. En wat is er op zo’n avond toepasselijker dan Spaanse tapas? (Sinterklaas –> Spanje, vat je ‘m?) En dus stonden broer, vriend en ik eerst ruim twee uur in de keuken. We liepen elkaar in de weg, want: keuken niet erg groot, en mopperden (met name ik) op het grote aantal tapas dat broerlief had uitgekozen waar nog veel meer ingrediënten voor nodig waren die stuk voor stuk gesneden dan wel gebakken moesten worden. Maarrr… uiteindelijk was het gewoon erg lekker en gezellig en aten we onze vingers er bijna bij op.

Na de terugblik van ‘Boer zoekt Vrouw’, die vooral m’n moeder en ik wilden zien, konden we dan eindelijk echt beginnen. Ik vroeg voor de grap of m’n vader net als vroeger wilde aanbellen en op de deur bonken en hij deed het nog ook. Toen we nieuwsgierig de gang in liepen stond daar een enorme zak vol met pakjes. En ik heb leuke dingen gekregen! Zo kunnen we met een citruspers voortaan verse jus d’orange maken, heb ik eindelijk goede boxjes voor m’n laptop, kan ik met deel 3 van de Stieg Larsson trilogie om lekker op de bank kruipen, heb ik waxinelichthouders om verliefd op te worden, champagneglazen en een fles cava om te proosten en nog veel meer waar ik nu even niet op kan komen.

Ik vond dat ik niet met lege handen aan kon komen en had daarom voor iedereen een cadeautje gekocht. M’n moeder nieuwe oorbellen, m’n vader een of ander gereedschap om plinten mee te knippen, vriendje een mooie riem en m’n broertje een bon voor een avondje cocktails drinken bij dé cocktailbar van Eindhoven. Broer kreeg daarbij ook nog een gedicht, omdat ik ’s ochtends in een niet te remmen dichtflow zat en daar moet je natuurlijk gebruik van maken.

Conclusie: een geslaagde Sinterklaasavond. En dan nu op naar de Kerst, die ik stiekem ook heel erg gezellig en leuk vind…

1 reactie

  • Reply Gertjan 10 december 2010 at 00:35

    Klinkt als een prima avondje sinterklaas 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.