Dagelijkse rompslomp

Grootste aankoop ooit

7 februari 2010

Ik besef het geloof ik nog niet helemaal, maar gistermorgen hebben vriendje en ik onze grootste aankoop ooit gedaan. We hebben een HUIS gekocht! De verkopers gingen niet in op ons eerste bod, waarna we besloten een nieuw bod te doen. We hadden weliswaar een maximum afgesproken, maar uiteindelijk zaten zij er met hun bod uiteindelijk nog 2.500 euro boven. Na er een nachtje over geslapen te hebben, besloten vriendje en ik akkoord te gaan op één voorwaarde: dat we alle spullen ’ter overname’ erbij zouden krijgen. In ons geval gaat het om gordijnen, vitrage en rolgordijnen. Zoals we al verwachtten gingen ze akkoord en mogen we het huis dus stiekem al ‘ons huis’ gaan noemen.

Kleine sfeerimpressie van hoe het huis er nu uitziet:

Eerstvolgende stap is nu het rondkrijgen van de financiering, maar dat moet geen groot probleem worden. Ben helemaal happy, maar vind het aan de andere kant nog erg onwerkelijk. We kunnen er uiterlijk 1 juli in, anders al eerder. Gelukkig zijn we met het schilderwerk en de vloer beneden tevreden, dus daar hoeft weinig te gebeuren. Boven willen we vloerbedekking leggen en op zolder, daar zijn we nog niet helemaal uit. Gelukkig hebben we nog even de tijd om daar over na te denken.

Ben in mijn enthousiasme ook al fanatiek woonbladen en -websites aan het doorspitten naar leuke interieurideetjes. We nemen in eerste instantie alles mee wat we nu aan meubels hebben (lees: veel Ikea en Leenbakker spul) en willen dan langzaamaan alles een voor een gaan vervangen door iets nieuws en écht moois. Je begrijpt: ik ben blij. Behoorlijk bizar trouwens hoe makkelijk het allemaal gaat. In mijn verbeelding was het kopen van een huis een hele aangelegenheid, iets dat je niet ‘zomaar even’ doet. Echter, met twee afspraken voor een bezichtiging en een aantal telefoontjes over en weer waarin met fikse bedragen wordt gesmeten, is het rond. Natuurlijk, we moeten de hele papierwinkel nog in orde zien te maken en naar de notaris om het juridisch allemaal vast te laten leggen, maar het belangrijkste gedeelte zit erop en we weten nu waar we aan toe zijn. Een goed gevoel, als je het mij vraagt.

3 Comments

 • Reply Shazz 9 februari 2010 at 16:16

  Gefeliciteerd!!!! Super!!
  Cool gevoel he! Wij krijgen over drie weken de sleutel, kan niet wachten!

  Maar nu komt er een hoop geregel op je af hoor, hypotheek regelen, koopakte tekenen, je verhuizing regelen, alles opzeggen etc. etc. Have fun!!! En keep us posted! Ben heel benieuwd hoe alles bij jullie zal gaan!

 • Reply Marieke 9 februari 2010 at 16:26

  Super zeg, gefeliciteerd! Helemaal cool!

 • Reply Gertjan 17 februari 2010 at 22:47

  Ga je nu zeggen dat je Ikea meubels niet mooi vind? Dat zou wel naar zijn voor alle studenten:p

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.