Dagelijkse rompslomp

Gezocht: kentekenplaat

24 oktober 2010

Gisteren was het echt heerlijk weer. Om binnen te zitten, een film te kijken, kaarsjes aan te steken en diep weg te duiken onder een warme deken. Helaas ging dat voor vriendje en mij niet op, want we hadden om half twee een afspraak op de locatie waar we ons bruiloftsfeest gaan vieren. Het is hier niet om de hoek, dus pakten we de auto. Veel makkelijker en doelgerichter dan de trein, zo redeneerden we. De heenweg verliep op zich voorspoedig. Tot we op de plaats van bestemming aankwamen en geen idee hadden welk parkeerterrein we moesten hebben.

Na twee rondjes door het centrum, omdat ik het telkens presteerde op de verkeerde rijbaan te rijden, vonden we eindelijk een parkeerterrein waar nog plek was. Met een zucht van verlichting stapten we uit en liepen we naar de parkeermeter. Om er daar achter te komen dat we beide geen muntgeld hadden. Ook geen chipknip. Met de ijskoude wind en regen in ons gezicht besloten we dat vriendje op zoek zou gaan naar een plek om geld te wisselen en dat ik in de tussentijd in de auto zou gaan zitten.

Ik liep dus terug naar de auto, maar kon hem in eerste intantie niet vinden. Toen dacht ik hem te zien, maar vond ik hem er maar raar uitzien. Eerst kon ik niet duiden wat er dan zo raar aan was, maar even later besefte ik dat er iets ontbrak. Aan de voorkant was de kentekenplaat weg. Compleet verdwenen. Foetsie. ‘Dat kan er ook nog wel bij’, dacht ik toen ik binnensmonds vloekend de auto in stapte. Omdat mijn vader altijd wel raad weet bij dit soort dingen besloot ik hem te bellen. Met nog 10% batterij resterend op mijn telefoon, great. Hij zei dat hij ook niet wist wat ik moest doen, want er moest een nieuwe kentekenplaat worden aangevraagd en daar gaat wel wat tijd overheen. ‘Tja, het enige wat je kunt doen is straks gewoon naar huis rijden en net doen alsof je van niets weet’, was zijn goede raad.

Toen vriendje het wisselgeld had geregeld liepen we naar de locatie, die nog mooier leek dan de vorige keer. De manager van de band die we gaan boeken kwam ook even een kijkje nemen en was zichtbaar onder de indruk. Hij heeft ons zelfs een (gratis!) upgrade gegeven zodat het er allemaal nog vetter uit komt te zien. We hebben nu ook het duurste lichtplan gekozen, waardoor het volgens mij echt niet mooier kan. Dat maakte de dag dus toch nog een beetje goed. Daarna zijn we even gaan shoppen en toen, ons zogenaamd van geen kwaad bewust, met de auto terug naar huis.

Stiekem hoopte ik dat die kentekenplaat er gewoon in onze garage vanaf was gevallen, maar natuurlijk was dat niet het geval. En daarom moet er morgen een nieuwe worden aangevraagd.

Edit: gisteren online een nieuw kenteken aangevraagd, dacht ik. Bleek dat ik per ongeluk een nieuw kentekenBEWIJS had aangevraagd en dat is helemaal niet nodig als dat niet kwijt is. Geld al overgemaakt via iDeal, vanmorgen gebeld en de aanvraag kon geannuleerd worden maar ik krijg het geld niet terug. Goed begin van de week dus. Net na het werk wel meteen nieuwe kentekenplaten laten maken en voor in totaal bijna 60 euro zijn we van het gedoe af.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.