Dagelijkse rompslomp

Eindelijk… lente!

21 maart 2010

Na maanden van sneeuw, grijze luchten en ijskoude temperaturen is het eindelijk zover: lente! Gisteren heb ik tijdens een middagje shoppen al heerlijk van het lentezonnetje genoten. Hoewel ik een paar weken geleden nog helemaal niet in de ‘mood’ was om zomerse kleding en open schoentjes aan te schaffen, was dat gisteren wel anders. Heb een aantal leuke shirtjes en een lekker luchtige broek gekocht. Voor het avondeten hadden we een ware challenge op de planning staan. We zouden namelijk voor het eerst zelf sushi gaan maken. Vriendje had me een hele sushi kit gegeven voor kerst en het was hoog tijd dat we die eens zouden gaan gebruiken.

’s Middags zijn we de markt op gegaan voor verse zalm en tonijn en thuisgekomen konden we dan eindelijk beginnen met knutselen. Een kleine fotoreportage:

 

De sushi was overheerlijk! Echt een traktatie na zo’n mooie dag.

Toen ik vanmorgen wakker werd met het referentiekader van gisteren, viel het weer me behoorlijk tegen. Wat ik zag toen ik met mijn slaperige hoofd uit het raam keek: een en al grijze lucht en regen die met bakken uit de hemel viel. Niet bepaald wat ik verwachtte van de eerste echte lente-zondag. Zulk weer is echter wél het ultieme excuus om thuis lekker wat te rommelen en alles heerlijk op je eigen tempo te doen. Na de culinaire uitspatting van gisteren, besloot ik vanmorgen wentelteefjes te gaan maken:

 Wat een heerlijk ontbijtje! Het weer werd niet veel beter helaas, maar toen het huishouden min of meer gedaan was, besloten we een wandelingetje te gaan maken. We liepen naar de stad, die dicht was, maar waar de etalages me wel enthousiast maakten om snel weer een keer terug te gaan. Heerlijk om die zomerse kleding en schoenen weer overal te zien!

Thuisgekomen begon, je raadt het al, de zon te schijnen. Nu wonen wij in een appartement met balkon, maar daar schijnt alleen ’s ochtends de zon. Jammer dan. Maar daar had ik al snel iets op gevonden. Bij de voordeur scheen de zon namelijk wel naar binnen. Eén en één is twee, dus daar zat ik dan. In de gang op de grond, gewapend met iPhone en tijdschrift. Ik voelde de zon mijn huid verwarmen en waande me heel even in een warm vakantieland. Ja, ze kunnen wel zeuren dat dat  ’typisch Nederlands’ gedrag is, maar ik zat daar toch lekker te genieten!

Laat de rest van de lente (en de zomer, niet te vergeten) maar komen. I’m ready!

2 Comments

  • Reply Gertjan 22 maart 2010 at 22:44

    Jammer toch dat diezelfde lente nog niet echt is doorgebroken in het mooie noorden. Ach; wat mooi is komt van ver, dus laat ik nog maar geduldig wachten tot ik mee mag doen in de lente.

  • Reply patty 23 maart 2010 at 02:37

    heerlijk he? Die lente 🙂 Ok, we zijn er nog niet helemaal, maar het begin is er! en die Sushi ziet er al net zo fijn uit!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.