Dagelijkse rompslomp

Een virusje te pakken

23 januari 2011

Had ik blue monday zo goed doorstaan, bleek twee dagen later dat ik toch niet helemaal ongeschonden deze winter zou doorkomen. Woensdag ging het nog redelijk, maar donderdag had ik zoveel last van m’n keel en hoestte en snotterde ik me zo suf dat ik aan het begin van de middag besloot naar huis te gaan en snel mijn bed op te zoeken. Ik sliep, lag, zat, maar wat ik ook deed, ik voelde me hondsberoerd. ’s Avonds zou ik een sushidate hebben met een vriendin en hoe hard ik ook baalde, het zat er niet in.

Op mijn vrije vrijdag dacht ik me weer iets beter te voelen. Ik had me de middag en avond daarvoor immers rustig gehouden. Stil zitten is nu eenmaal niet mijn ding en ik zag overal in huis dingen die moesten gebeuren. Dus heb ik wassen gedraaid, gestofzuigd en boodschappen gedaan. ’s Avonds stond er een les XCO op het programma, maar ik twijfelde tot de laatste minuut of het wel slim was om me daaraan te wagen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en toch gegaan. Ik deed rustig aan mee en hoewel die verkoudheid me echt wel in de weg zat, was ik blij dat ik gegaan was. Er stond voor die dag nog een puntje op de agenda. Een afspraak met een vriendin om een theetje te drinken. Aangezien het sporten redelijk was gegaan, besloot ik dat ook nog maar te doen. Dat theetje werd een theetje en een wijntje en het was erg gezellig. We maakten het niet te laat, waardoor ik netjes voor twaalven mijn bed in dook.

Zaterdag verwachtte ik me weer wat beter te voelen dan vrijdag, maar niets bleek minder waar. Het hoestje waar ik dacht vanaf te zijn bleek in alle hevigheid te zijn teruggekeerd en ik had er ook nog eens een fijne migraine bij gekregen (standaard ’that time of the month’, maar ik kon het er nu echt niet bij hebben). Met vriendje ging ik de stad in om naar trouwringen te kijken, maar elke inspanning was me teveel. Geen goed plan dus en daarom de rest van de middag & avond hangend op de bank doorgebracht.

Na 10(!) uur slaap leek het vanmorgen weer iets beter te gaan. De hoofdpijn is weg en dat is echt een wereld van verschil. Toch vrees ik dat een griep/verkoudheid (weet nog steeds niet wat ik heb) toch echt wat langer nodig heeft om te verdwijnen dan die paar dagen… Advies aan alle mede-patiënten: eet/drink veel vitamientjes en ontspan, dan is het het snelst over!

3 Comments

 • Reply Peet 29 januari 2011 at 18:48

  Vervelend is het als je je niet lekker voelt. Gelukkig voel je je nu weer beter.

  Ik neem je tips ter harte, want hier sukkelen we ook de hele winter al door.

 • Reply Evelien 4 februari 2011 at 22:27

  Ziek zijn is altijd rot… gelukkig is het al wat beter. Fijn weekend!

 • Reply Angelina 6 februari 2011 at 19:55

  Wat vervelend zeg, hoop dat je nog wel een fijn weekend hebt gehad en dat het zo goed als over is en anders nog beterschap meid!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.