Dagelijkse rompslomp

De voorbereidingen

5 september 2010

De meesten van jullie zullen er wel van op de hoogte zijn en zo niet, dan weet je het nu: volgend jaar gaan vriendje en ik trouwen. Waar ik tijdens de euforische en überromantische momenten net nadat ik gevraagd werd (dat je overigens hier nog eens kunt lezen) nog helemaal niet bij stil stond, was hoe enorm veel keuzes en beslissingen er met zo’n trouwerij gepaard gaan. Natuurlijk, je kunt het eenvoudig houden en met een klein groepje vrienden en familie op maandagmiddag naar het gemeentehuis gaan. Maar romantica als ik ben, gaat dat er bij mij natuurlijk niet in.

Nee, ik wil een intieme ceremonie op een mooie locatie en als het even kan de dingen net iets anders dan alle anderen. Maar moeilijk dat dat is… Waar we eerst nog twijfelden over een kerkelijke inzegening, hebben we nu besloten het bij een burgerlijk huwelijk te laten. Een mogelijke locatie hebben we ook al gevonden, daar hebben we aanstaande zaterdag een oriënterend gesprek. Hopelijk wordt dat het, dan kunnen we een datum vastleggen waarop we die locatie kunnen huren en kunnen we gaan nadenken over de verdere invulling van de dag. De ringen, proosten met champagne, de taart aansnijden, een fotoreportage, het diner en aansluitend een spetterend feest met een supergave band die we ook al min of meer hebben uitgekozen.

Oké, de grove hoofdlijnen zijn er dan misschien, de details heb ik echt nog niet in mijn hoofd. Zo moet ik nog op zoek naar een jurk, wat ik een hele leuke maar ook enorm spannende onderneming vind. Volgende maand ga ik maar eens op onderzoek uit, ondersteund door een groepje kritische dames (waaronder mijn moeder). Maar met een jurk alleen ben ik er nog niet. Schoenen, sieraden, accessoires, make-up, haar… Een hoop dingen waar je van tevoren over nagedacht moet hebben.

Planner als ik ben, denk ik dat ik alles best op tijd geregeld krijg. Het zijn alleen de vele keuzes die het zo lastig maken. Het is toch een belangrijke, zo niet de belangrijkste dag van je leven en dan moet alles kloppen. Gelukkig hebben we nog negen maanden om onze droombruiloft vorm te geven. Stapje voor stapje, beetje bij beetje wordt het onze dag 🙂

6 Comments

 • Reply Kim 6 september 2010 at 07:34

  Leuk om te lezen, Monique!

  Heel veel succes met alle voorbereidingen, maar dat gaat vast allemaal helemaal goedkomen :-).

 • Reply Desiree 6 september 2010 at 21:03

  Nee, dat wist ik dus nog niet :p Maar, wat super leuk om te horen! 🙂 Succes!

 • Reply Lisette 7 september 2010 at 19:06

  1. Is de datum al geprikt?
  2. Mag ik de locatie al weten?
  3. Gaan jullie naar de Weddingfairhttp://www.weddingfair.nl/p/11/182?

  Succes!!! T wordt traditioneel spectaculair als ik t zo lees!
  Ik heb er al zin in….;)

  xxx

 • Reply Monique 7 september 2010 at 20:22

  @ Kim, Desiree: Thanks! 🙂

  @ Lisette: Chiel heeft al antwoord gegeven volgens mij… Overigens mikken we op juni!

 • Reply Sanne 9 september 2010 at 08:27

  Wat leuk 🙂 Gefeliciteerd nog!

 • Reply Saskia 11 september 2010 at 16:04

  Leuk zeg. Alsnog gefeliciteerd

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.