Dagelijkse rompslomp

De vervelende ex

20 februari 2010

Gisteren hadden vriendje en ik een feestje. Een feestje van de baas van de kroeg waar hij tot een jaar geleden een bijbaan had. Erg gezellig, zul je denken, en dat was het op zich ook. Ware het niet dat vriendje zijn ex daar nog steeds werkt en (vanzelfsprekend) ook van de partij was. Er verstreken een paar uur waarin ik haar nauwelijks opmerkte. Vriendje vindt het leuk om af en toe te dj-en, dus hij zou een uurtje plaatjes gaan draaien. Toen ik bij hem ging zitten om te zien hoe dat allemaal werkte, ging mevrouw opeens naast me zitten.

Voor de duidelijkheid: ik heb nooit eerder een woord met haar gewisseld. Maar ze noemde me bij mijn naam en sloeg een arm om me heen. ‘Ze wilde even met me praten.’ Ik had al meteen door dat ze teveel gedronken had, maar ik was zo nuchter als wat doordat ik sinds carnaval even niet aan teveel alcohol moet denken. Ze begon haar verhaal met de mededeling dat ze het zo erg vond dat ik haar haatte. Ze had me al die tijd wel vuil haar kant op zien kijken. (Huh?!) Ze wilde even duidelijk maken dat ze erg veel van vriendje heeft gehouden en dat ze het ook heel erg vind dat ze de relatie destijds moest beëindigen, maar dat ik haar niet als een bedreiging moest zien. Ze bleef maar doorgaan over hoe geweldig vriendje wel niet voor haar was geweest en hoeveel geluk ze wel niet met hem had gehad. Maar, zei ze, ze gunde het mij volledig en ik moest me maar niets aantrekken van alle mensen die achter onze rug om vonden dat we veel te klef waren.

Wat?!?! Ik geloofde mijn oren niet en werd eigenlijk best wel boos, maar wist me gelukkig te beheersen. Toen ik van vriendje zelf even mocht dj-en pakte ze ook nog eens de koptelefoon af en probeerde al zijn aandacht op te eisen. Dat was de druppel. Ik wilde naar huis en snel ook. Gelukkig had vriendje er meteen ook genoeg van, maar hij drukte me op het hart dat ik het beter even kon laten gaan dan stampij te lopen maken.

Thuisgekomen was ik echt even van slag. Wat bedoelde ze nu en was dit een teken dat ze diep, heel diep van binnen gewoon mijn vriendje terugwil? Hij drukte mij echter op het hart dat ik de enige voor hem ben en dat WIJ de enigen zijn waar het om gaat, niet haar. En toch vind ik het dan moeilijk zo’n situatie naast me neer te leggen. Misschien dat dit schrijven wel wat heeft geholpen…

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Reacties

 • Reactie Carmen 24 februari 2010 at 23:20

  Aaarrgg exen… je wilt ze liever niet maar ze zijn er altijd! De ex van mijn vriend is ook nog een soort blonde godin, suuuperknap en ze waren zes jaar samen… maar verder voel ik me helemaal niet bedreigd ofzo 😉

  En ik denk niet dat ze jouw vriendje daadwerkelijk terug wil/af wil pakken, ik denk gewoon dat ze jou even jaloers wilde maken.. Niet dat ik dat normaal of prima vind om te doen, maar tja zulke dingen doen meisjes nou eenmaal.

  En dat je de enige voor jouw vriend bent daar zou ik me helemaal geen zorgen over maken, want hij heeft je niet voor niks TEN HUWELIJK gevraagd! 😀 kus

 • Reactie Gertjan 2 maart 2010 at 15:52

  Ik sluit me volledig aan bij Carmen. Als je vriend niet zelfverzekerd was als hij is (denk ik), dan zou hij nooit een feest geven in de kroeg waar zij nog werkt. En inderdaad hij heeft je ten huwelijk gevraagd. Waarom maak jij je nog druk om wat anderen denken en vinden van jullie relatie. Duidelijk heeft hij voor jou gekozen en jij voor hem. Je zei immers ja!

 • Reactie MNQ 15 maart 2010 at 23:19

  @beide: Natuurlijk hebben jullie gelijk. Alleen wint mijn gevoel het nog weleens (ten onrechte) van mijn verstand.. 🙂

 • Reactie MNQ 15 maart 2010 at 23:19

  @beide: Natuurlijk hebben jullie gelijk. Alleen wint mijn gevoel het nog weleens (ten onrechte) van mijn verstand.. 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.