Dagelijkse rompslomp

De rondleiding

29 augustus 2010

Hoewel ik het niet zo heb op mensen die pronken met materieel bezit, wil ik jullie toch graag een ‘rondleiding’ geven door m’n huisje aan de hand van foto’s. Lijkt het je leuk, lees dan verder. Heb je er geen zin in, klik dan vooral weg 😉 Ik had de foto’s eerst tussen de tekst staan, maar dat kreeg ik niet voor elkaar zonder dat het onoverzichtelijk werd. Daarom staan de foto’s, weliswaar in de juiste volgorde, onderaan de blogpost.

Allereerst natuurlijk de zithoek. Wat mij betreft zo’n beetje het belangrijkste gedeelte van het huis. Ik breng hier dan ook veel tijd door. Vaak liggend met een boek, of al film kijkend met vriendje. Hoewel ik zuinig ben op de salontafeltjes, gebeurt het toch regelmatig dat ik mijn voeten erop leg…

Aan de andere kant van de woonkamer bevindt zich de eethoek, ook niet onbelangrijk. In de flat aten we vaak voor de tv op de bank en dat werd een vervelende gewoonte. Nu proberen we weer elke dag aan de eettafel te eten en met zo’n eethoek als deze is dat bepaald geen straf. De stoelen zitten ook heerlijk. Gisteren hadden we de hele avond vrienden op bezoek en zijn we na het eten gewoon aan tafel blijven zitten kletsen. Ideaal 🙂

Het heerlijke aan een huis ten opzichte van een flat is, naast een hoop extra ruimte, het hebben van een tuin. Ik ben dan ook enorm blij met ons tuintje. Hoewel niet groot, kun je er heerlijk in het zonnetje zitten. Als die schijnt dan. Loop je de tuin door, dan kom je in de dubbele garage. Erg handig om zowel auto, fietsen als zooi in kwijt te kunnen.

Gaan we weer naar binnen en lopen we de trap op, dan vinden we meteen rechts onze (of liever gezegd ‘mijn’) walk-in-closet. Nou niet letterlijk, maar een kamer met alleen maar kasten vind ik aardig in de buurt komen. Al mijn kleding bij elkaar en eindelijk genoeg ‘hangruimte’ ten opzichte van die ene kast in de flat. Dan de master bedroom.. Een eigen projectje met een gekleurde muur. Het bed hadden we al, maar vind ik er perfect bij passen. De gordijnen moeten we alleen nog even vervangen, maar daar hebben we nog geen tijd voor gehad.

Naast onze slaapkamer hebben we een logeerkamer ingericht. Vriendjes en vriendinnetjes die niet in de buurt wonen, maar gezellig een avondje mee gaan stappen slapen hier. De logeerkamer dus. Met daarin mijn oude bedje dat nog stamt uit de tijd dat ik nog thuis/op een kamer woonde.

Dan de badkamer. Die was al zo en dat vinden we prima. Met een dubbele wastafel die ’s ochtends heel wat geduw en gewacht voorkomt 🙂

En last but not least: de zolder. Meteen rechts staat de wasmachine en kan de was drogen. Lekker veel ruimte voor twee wasrekken en alle wasmandjes met was voor verschillende temperaturen. Verder is er ook nog een vierde (slaap)kamer ingebouwd. Dit is vriendjes domein, met z’n draaitafels en computer. Vooral fijn dat er een dakkapel zit, dat maakt het geheel een stuk ruimer. Naast de kamer nog een hele ruimte om spullen op te bergen. We hebben gewoon (nog) te weinig spullen voor een zolder van dit formaat!

3 Comments

 • Reply Desiree 29 augustus 2010 at 15:36

  Wow, ziet er super uit! Heel mooi 🙂

 • Reply Elisa 29 augustus 2010 at 15:52

  Ziet er heel mooi uit allemaal.

 • Reply Martine 31 augustus 2010 at 23:05

  Wauw, mooi huisje, zeg! Geniet ervan! xMM

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.