Dagelijkse rompslomp

Daar is ‘ie dan!

15 december 2009

In vervolg op mijn vorige blog ben ik zaterdag dus met pap en vriendje, gewapend met een stapel uitgeprinte autoadvertenties op pad gegaan. De eerste dealer/garage waar we belandden kon ik niets vinden wat aan mijn wensen voldeed. De auto’s van de advertenties stonden er wel, maar elke auto had wel weer iets dat me tegenstond. Ik had al snel door dat dit ‘m niet ging worden en bovendien voelde ik mijn tenen niet meer van de kou.

Op naar autohandelaar nummer 2. Die bleek niet meer te bestaan. Er hing nog wel een bordje dat hij erkend autohandelaar was, maar er waren nergens auto’s te bekennen. Ook dit liep dus op niets uit. Het liep al tegen drieën, dus we besloten nog één garage te bezoeken waarvan ik op internet een advertentie had gevonden van een leuke Opel Corsa.

Daar aangekomen bleek het autootje diezelfde week nog te zijn verkocht. Net toen de moed me in de schoenen zakte, zag ik aan de straat de perfecte auto staan: een zilverkleurige Peugeot 206, mét een groen nummerbord. We vroegen de mevrouw van de garage (ja, raar maar waar: er zitten vrouwen in dat wereldje!) of de auto nog te koop was en dat bleek het geval. We mochten er meteen een rondje mee gaan rijden. Ik vroeg pap het eerste stuk te rijden, omdat het nogal een drukke weg was en ik nog erg moet wennen aan het besturen van een auto op benzine.

Toen we naar een wat rustiger gebied gereden waren, kroop ik achter het stuur. Nog wat onwennig en af en toe hortend en stotend reed ik weg. Maar al snel voelde ik dat dit de auto was waar we naar op zoek waren: lekker compact, ook weer niet té klein, betaalbaar maar niet ‘goedkoop’. Ja, dit moest ‘m worden. Ook vriendje was direct enthousiast. Hij is nog bezig zijn rijbewijs te halen, maar vertrouwde op mijn oordeel en natuurlijk dat van mijn vader, die als ex rij-instructeur toch wel verstand van zaken heeft.

Volgende week krijg ik een telefoontje als we onze auto kunnen komen ophalen. Ik heb helaas nog geen zelfgemaakte foto’s, maar heb op internet de advertentie opgezocht (vreemd genoeg staat hij gewoon nog te koop, terwijl ik het koopcontract al getekend heb…) dus heb ik toch wat beeldmateriaal om aan jullie te laten zien:

Mooi is ‘ie hè? 🙂

2 Comments

  • Reply Marieke 16 december 2009 at 15:08

    Ziet er goed uit! Ik vind de Peugeot 206 erg leuk!

  • Reply Gertjan 17 december 2009 at 10:52

    Ik zeg dat auto’tje ziet er leuk uit! Nu nog even flink sparen om voor komende zomer de wieldoppen te vervangen voor licht metalen velgen. Dan is hij echt the bom!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.