Dagelijkse rompslomp

Bruiloft in het Drentse

18 september 2010

Donderdagavond begon mijn weekend al en gistermorgen moesten we vroeg op om alles in te pakken en op tijd in de auto te zitten. We waren uitgenodigd bij de trouwerij van vrienden. Ze besloten het niet hier in het zuiden des lands te vieren maar zo’n 2,5 uur rijden van hier, in de buurt van Emmen. Aangezien vriendje zijn rijbewijs nog niet heeft, reed ik. Voor het gemak hadden we een hotelletje daar in de buurt geboekt, zodat de dag voor mij niet alcoholvrij hoefde te verlopen en ik ’s avonds niet doodmoe naar huis hoefde te rijden.

De heenreis verliep voorspoedig, gewapend met leuke muziek, snoepjes en genoeg te drinken, maar door wegwerkzaamheden en toch wat drukte op de weg kwamen we iets later in Emmen aan dan gedacht. Ik wilde niet in m’n feestoutfit in de auto zitten, dus moest ik me in het hotel nog snel even omkleden. In een zwart/witte rok met drukke print, zwart topje en kort zwart jasje erop en natuurlijk hakken eronder was ik er klaar voor. Omdat het al vrij donkere kleding was voor een bruiloft, koos ik voor een huidkleurige panty. 

Vanwege het tijdgebrek belde vriendje een taxi en werden we naar het huis gebracht waar alle genodigden én het bruidspaar zich al verzameld hadden. Met z’n allen liepen we naar een mooi klein, oud gebouwtje waar de ceremonie plaats zou vinden. Ik bleek me verkeken te hebben op het weer, want met alleen dat korte jasje was het toch wel erg fris buiten.

Na een mooie ceremonie werd er een groepsfoto gemaakt en liepen we met z’n allen terug naar het huis waar we eerder die middag verzameld hadden. Bruid en bruidegom gingen foto’s maken en wij even snel terug naar het hotel om jas, sjaal en kado (ja, ook dat waren we vergeten) te halen. Met de taxi weer terug. Grr, wat zijn die krengen duur, ruim 20 euro voor een ritje van een kwartier!

Weer op de feestlocatie aangekomen was er taart en champagne en een uurtje later een uitgebreide barbecue. Het weer liet het afweten en het werd steeds frisser buiten, maar gewikkeld in een fleecedeken en dicht bij de warmtelampen was het best vol te houden. Rond 1 uur besloten we dat het mooi geweest was en belden we weer een taxi (ketsjing) die ons naar het hotel terugbracht.

Hoe laat we precies gingen slapen weet ik niet meer, maar voor negenen vanochtend was ik alweer wakker. Niet erg uitgeslapen reden we naar Emmen, want als we er toch waren konden we er net zo goed een dagje shoppen aan vastplakken, zo redeneerden we. Van dat shoppen kwam niet veel, we waren een winkelpassage ingelopen en zagen het echte centrum eerst niet liggen. Toen we erachter kwamen waar het lag hadden we het allebei wel gehad en besloten we te beginnen aan de rit terug naar Eindhoven. Waar we nu dus weer veilig zijn aangekomen. Een avondje niks hebben we wel verdiend. Ik voel me zo gesloopt dat ik eigenlijk ook niet anders kan…

Vond het trouwens wel erg leuk en leerzaam om zo’n hele dag mee te maken nu we zelf ook voorzichtig aan met de voorbereidingen van onze bruiloft begonnen zijn. Al moeten er nog duizend en één keuzes gemaakt worden, ik weet weer een beetje beter wat ik wel en niet wil als het zover is.

1 reactie

  • Reply Michiel 19 september 2010 at 13:16

    Was een leuk en leerzaam dagje he schatje! Weer genoeg ideetjes opgedaan voor ons eigen dagje 🙂

    XXX

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.