Dagelijkse rompslomp

Brokkenpiloot

6 juni 2011

Het was weer eens tijd voor een typische actie van mij. Vorige week bracht heeft mijn pa onze auto naar de garage gebracht om te laten kijken of de distributieriemen en eventueel andere onderdelen aan vervanging toe waren. Zeker met een rit naar Italië in het verschiet leek ons dat geen overbodige luxe. De distributieriemen, maar ook alle onderdelen die daarmee samenwerken, bleken inderdaad aan vervanging toe en dat leverde een behoorlijke rekening op (volgens pa, ik weet nog steeds niet hoeveel het exact gekost heeft maar dat ‘komt nog wel’, volgens hem).

Gisteren kwam vriendje tijdens het hardlopen op het briljante idee om ’s middags naar de Efteling te rijden. Konden we meteen de auto even testen. Ik weet dus niet wat de hele operatie gekost heeft, maar ik durf te stellen dat het het meer dan waard was. Wat reed ons karretje opeens lekker! We konden elkaar weer gewoon verstaan tijdens het rijden op de snelweg en ook het optrekken gaat een stuk soepeler. Heerlijk! Het risico op te hard rijden ligt overigens wel op de loer, want dat gaat nu bijna zonder dat je het doorhebt.

Na een vermoeiende maar o zo leuke middag in de Efteling (Joris en de Draak is GAAF), reden we rond zevenen hongerig en vermoeid terug naar huis. Ik reed, dus thuis aangekomen opende vriendje alvast de garagedeur zodat ik kon parkeren. Een beetje wild reed ik op de garage af, maar het ging altijd goed dus waarom nu niet? Fout gedacht. Een behoorlijke klap deed me realiseren dat het mis was. In een reflex trapte ik op de rem en vriendje, die al onderweg was naar de achterdeur, schrok zich te pletter. Met de linker zijkant van de auto had ik de muur van de garage behoorlijk hard geraakt. Ik vroeg of ik verder kon rijden en welke kant ik dan op moest sturen. Tja, er zat niet veel anders op, dus (nu natuurlijk wel) heel voorzichtig stuurde ik zoveel mogelijk naar rechts en zette ik de auto op z’n plek.

Denkend aan het ergste, maar hopend dat het meeviel ging ik kijken. Mijn hemel, wat baalde ik. Diepe krassen over een halve meter lengte en een beschermstrip die eraf lag. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe erg ik ervan baal dat ik niet gewoon wat voorzichtiger heb gedaan met het maken van die bocht. De auto is van binnen zoals nieuw, maar de buitenkant…

Auw.

1 reactie

  • Reply Annouska 7 juni 2011 at 13:15

    Wooow dat is best wel even een kras als schade. Gaan jullie het snel laten maken?

    Volgende keer maar iets minder hard rijden op dat moment!!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.