Dagelijkse rompslomp

Boodschappendilemma

31 januari 2010

Tot een maand geleden besloot ik meestal op de dag zelf wat ik die avond wilde gaan eten en ging ik als vanzelfsprekend elke dag na het werk op mijn fietsje naar de appie. Sinds ik in het bezit ben van een eigen auto, doe ik nog maar 1 a 2 keer per week boodschappen en dan meteen voor een aantal dagen vooruit. Heel handig hoor begrijp me niet verkeerd, ware het niet dat het me nu pas duidelijk wordt hoeveel geld er eigenlijk aan die boodschappen op gaat. Een eurootje of 50 a 60 is vrij normaal en dan heb ik meestal nog maar voor drie dagen avondeten en voor een week aan overige etens- en drinkenswaren in mijn karretje liggen.

Vreemd genoeg heb ik niet het idee dat ik erg gekke dingen uitkies. Ik geef toe, we gaan eigenlijk vrijwel altijd naar AH.. niet de goedkoopste winkel, dat snap ik ook wel. Maar bij het shoppen let ik er toch altijd goed op dat ik kies voor huismerken in plaats van A-merken en speur ik ook altijd fanatiek de Bonusfolder door op zoek naar aanbiedingen…

Het zou mooi zijn als ik wat minder geld hoefde uit te geven aan boodschappen, maar aan de andere kant is lekker en gezond eten me best wat waard. Hoe doen jullie dat? Kiezen jullie vaker voor de wat goedkopere supermarkten of maaltijdkeuzes of denk je er niet zo bij na als je boodschappen doet?

3 Comments

 • Reply Marieke 31 januari 2010 at 23:31

  Ik denk er echt niet bij na. Wil gewoon lekker eten en dan let ik niet op de prijs. Boodschappen is iets waar ik niet op wil bezuinigen. 🙂

 • Reply patty 1 februari 2010 at 16:04

  ik ben enorm verpest. ik wil gewoon boodschappen doen bij de AH omdat het lekker winkelt. ik probeer wel op te letten als het op prijzen aankomt. Geen paturain maar de goedkopere versie. Net als met sauzen enzo. Maar ach, zo vreselijk veel interesseert het me dan ook weer niet. erg eigenlijk!

 • Reply Gertjan 6 februari 2010 at 11:11

  ik kies voor het gemak van de Albert Heijn terwijl de Aldi dichterbij is. Bij ap is alles, je krijgt tegenwoordig voetbalplaatjes! (voordeel) maar daarbuiten hoef je minder lang in de rij te gaan. Als ik nou geen werk of school had, boodschappen een uitje zou zijn dan zou ik wel naar de aldi gaan. Want die rijen zijn best gezellig dan, denk ik.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.