Dagelijkse rompslomp

Blue monday

17 januari 2011

Precies een jaar geleden, op maandag 18 januari 2010, schreef ik er een eerste blog over. ‘Blue monday’. Het was toen nog een nieuw begrip voor me. Dit jaar echter werd ik er  niet alleen op Twitter, maar zelfs in het BNR nieuwsoverzicht ruimschoots van op de hoogte gebracht. De meest deprimerende dag van het jaar is weer aangebroken. Het nagenieten van de feestdagen is nu toch echt voorbij en we komen erachter dat we opnieuw gefaald hebben als het op onze goede voornemens aankomt. Verder is het buiten kil en grauw en hebben we bakken met geld uitgegeven in december waardoor we het nu wat zuiniger aan moeten doen. Het ideale recept voor een depressie. Zou je zeggen…

Dit jaar heb ik namelijk helemaal nergens last van. Of het nu komt door mijn fanatieke sportritme van de laatste tijd (doet wonderen voor je mood!) of de bruiloft waar ik toch wel elke dag even aan denk… Vandaag was een dag zoals de meeste andere. Natuurlijk was het maandag en maandagen zijn, vooral in de ochtend, altijd even zwaar. Maar zodra het buiten licht werd en ik erin berustte dat het weekend voorbij was en de werkweek begonnen, was er geen vuiltje aan de lucht.

Nee, voor mij geen Blue monday vandaag. Al mag het van mij heus wel snel lente worden, wil ik dat mijn banksaldo zich snel herstelt en heb ik stiekem toch ook wel zin in de volgende reden voor een feestje.

1 reactie

  • Reply Annouska 18 januari 2011 at 10:35

    Blue monday, sorry maar door al die aandacht in de media wordt het aan de helft van de mensen aangepraat; Ineens voelen ze toch depri, terwijl dat als ze niets over blue monday gehoord hadden waarschijnlijk niet zo was. Nee ik had nergens last van gisteren. =)

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.