Dagelijkse rompslomp

Bezig ‘breitje’

31 oktober 2010

Ik ben graag bezig. Vaak het liefst met meerdere dingen tegelijk. Kijk ik tv, dan presteer ik het om tegelijkertijd mijn laptop en telefoon te bedienen. Lees ik een boek, dan kijk ik vaak met een schuin oog mee als vriendlief tv kijkt. Ben ik aan het schoonmaken, dan krijg ik spontaan het idee om oude fotoboeken door te bladeren. (Al is dat laatste toch vooral een kwestie van schoonmaak-ontwijkend gedrag, maar dat even terzijde.)

Naast de dingen die ik min of meer tot mijn ‘vaste’ bezigheden reken (denk aan: lezen, schrijven, bloggen, twitteren, sporten), komen er zo nu en dan – noem het bevliegingen – voorbij. Nieuwe hobbies, die ik dan meestal niet al te lang volhoud maar waar ik me altijd vol overgave in stort.  Zo kwam ik een paar weken geleden op Twitter het fenomeen ‘Muts have’ tegen. Inderdaad, de geniale actie van Zeeman om breien een hip nieuw leven in te blazen.

Op een avond besloot ik me eraan te wagen en koos ik op internet een patroon uit van een muts van volgens de omschrijving de makkelijkste moeilijkheidsgraad. De dag erna al liep ik de plaatselijke Zeeman binnen voor een bol wol en een setje breipennen. Op het werk baalde ik dat ik nog moest wachten tot het avond was om aan de slag te kunnen. Want als ik eenmaal ergens mijn zinnen op heb gezet, dan moet het en dan moet het snel.

Eenmaal thuis nam ik de ‘stoomcursus breien’ die Zeeman online heeft gezet vluchtig door. Helaas bleek al snel dat het me bij gebrek aan talent én ervaring, niet in m’n eentje ging lukken. Het patroon bevat namelijk niet alleen de recht-toe-recht-aan steken die mijn oma me vroeger leerde, maar ik kwam termen tegen waar ik nog nooit van gehoord had. Helaas leeft mijn oma niet meer dus haar kon ik niet vragen, maar ik besloot met m’n breiwerk richting m’n moeder te gaan. Ook voor haar was het geen routine, maar met behulp van een paar YouTubefilmpjes lukte het haar mij te helpen en kon ik zelf vooruit.

Ik ben nu ongeveer vijf centimeter op weg. Nog niet ver dus, maar die muts gaat er komen. Voordat het begint te vriezen moet ‘ie af zijn 🙂 

Ben jij door het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de Muts have, neem dan hier eens een kijkje: KLIK

2 Comments

 • Reply Kim 31 oktober 2010 at 21:37

  Een vriendin van me had na de vijfde Harry Potter-film een rood met gele sjaal beloofd, en twee weken geleden heb ik ‘m gekregen. Heeft maar 2 jaar geduurd. Maar dat gaat bij jou vast een stuk sneller, haha!

  Heel veel succes met breien… en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 • Reply Peet 1 november 2010 at 11:38

  Oooh ik heb die actie ook gezien en wil nu ook leren breien. Lijkt me zooo cool om je eigen muts & sjaal te breien. En een mooie warme muts voor m’n zoontje 🙂 Maar idd eerst nog even leren, dan nog tijd vinden….

  Jij succes met je breisels en show je het resultaat op je blog als het af is??

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.