Dagelijkse rompslomp ER OP UIT PERSOONLIJK

Alaaf!

11 maart 2011

Je vindt het geweldig, of je vindt het niks. Dat geldt natuurlijk voor zoveel dingen, maar zeker voor Carnaval. Ik ben geboren en getogen in Brabant en heb het Carnavalsfeest met de paplepel ingegoten gekregen. We waren verkleed, vierden het uitgebreid op de basisschool en gingen met m’n ouders naar de optocht kijken. Op de middelbare school werd er wat minder aandacht aan geschonken en kreeg ik een vriendje met Amsterdamse roots. Hij heeft speciaal voor mij één keer een poging gewaagd, maar is sindsdien voorgoed genezen van het hele Carnavalsgebeuren.

De laatste paar jaar ben ik weer wat fanatieker gaan Carnavallen. Helaas liep het feestje de laatste twee keer al na 1 dag in de soep, de eerste keer omdat ik bedorven wijn dronk en de tweede keer omdat ik likeur 43 dronk als zoete limonade… Je begrijpt, dit jaar moest het goed gaan. Het leuke was ook nog eens dat ik op de zaterdag van Carnaval jarig was… Dubbel feest dus!

Hoewel Carnaval eigenlijk pas op zaterdag van start gaat, begonnen wij de vrijdagavond al voorzichtig aan. De muziek wende snel en om middernacht telden we met z’n allen af tot ik jarig was. Niet al te laat gingen we naar huis. De zaterdag ging het er wat serieuzer aan toe. Eerst nog even heerlijk gesport en daarna de stad in om naar de optocht te gaan kijken. Ik drink normaal geen bier, maar met de twee mislukte Carnavals in het achterhoofd besloot ik toch eens te kijken of bier dan misschien wél de succesformule zou blijken.

De optocht was oersaai, maar wij maakten er gewoon wat van. Vriendje was als verrassing op pad gegaan om bij mijn favoriete restaurant een punt van de heerlijkste chocoladetaart die je ooit geproefd hebt te halen en bier en chocoladetaart bleek een gouden combinatie. Met een groepje verplaatsten we ons van buiten bij de optocht naar binnen in de kroeg, waar het feest pas echt begon. We besloten ook maar wat te eten en ik kwam erachter dat je bij New York Pizza beter geen lasagne kunt bestellen. Na het eten gingen we weer het feestgedruis in en het werd een onvergetelijke avond. Ik hield het vol tot 2.00 uur. Toen vond mijn lijf het mooi geweest.

Op zondagavond ook nog even de stad in geweest, maar het sfeertje was minder leuk dan op zaterdag. De afsluiter vond maandagavond plaats, in de tent op de markt. Meezingen met een coverband die allerlei bekende liedjes ten gehore bracht. Echt geniaal. Ik was van plan het op cola te houden, maar met een paar biertjes was het toch net ff leuker… Na dit feestje moest ik weer terugkeren naar de gewone wereld, want dinsdag moest er helaas weer gewerkt worden. Maar ik kan met zekerheid zeggen: het was de leukste Carnaval in a long time!

7 Comments

 • Reply Lisettte 11 maart 2011 at 23:06

  Moonnnnnnnnnnnnnnnnn
  Jij moet dringend aan de BRIL 🙂 Die staat echt geweldig!!!!!!!!!!!
  Nee dit is geen grapje…

  • Reply Monique 11 maart 2011 at 23:09

   Geloof je me als ik zeg dat je niet de enige bent? Maar nee, ik hou het in het ‘gewone leven’ denk ik toch maar op lenzen… Overigens was dit de bril van m’n broertje, die rechter was 😉

 • Reply Annouska 11 maart 2011 at 23:34

  Tenminste nog iemand die carnaval wel leuk vind van alle blogs die ik lees en mensen die ik op twitter volg. Heerlijk dat feest, ik kom dan wel niet uit brabant maar ik geniet er elk jaar weer van.. ^^

 • Reply Kim 12 maart 2011 at 00:01

  Leuke blog… en zo te horen heb je een erg leuke carnaval achter de rug :)!

  Ik vind een bril jou trouwens ook leuk staan.

 • Reply Desiree 12 maart 2011 at 16:04

  Ik hoor dan wel in de categorie ‘dat is niks voor mij’! Maar je zag er super leuk uit 🙂

 • Reply Carmen 15 maart 2011 at 18:23

  Klinkt erg leuk! En je zag er ook érg leuk uit ^^

 • Reply Carmen 17 maart 2011 at 22:07

  Fantastische outfit!!! En wat een lieve actie van die chocoladetaart (L)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.