Dagelijkse rompslomp

34 weken zwanger

6 november 2013

Jeetje, 34 weken alweer! Het voelt alsof ik om de paar dagen een nieuwe update geef, terwijl er toch echt een week tussen heeft gezeten… De buikomtrek is weer gelijk gebleven op 101 cm. Qua gewicht ben ik een kilo aangekomen, wat waarschijnlijk een inhaalslagje is geweest van vorige week.

Hoe ik me voel

Het wordt zwaarder, maar ik voel me goed! Deze week heb ik mijn sporttas definitief aan de wilgen gehangen. In elk geval voor de rest van mijn zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte van ons meisje. Het sporten ging nog wel, maar ik merkte dat het niet meer lekker voelde en ik was de rest van de dag niets meer waard. Misschien dat ik de komende weken nog wel een paar keer ga zwemmen. Verder fiets ik nog dagelijks, dus gebrek aan beweging heb ik zeker niet.

Ik heb Rennies in huis gehaald en alsof mijn lijf het weet en me wil pesten heb ik de afgelopen week helemaal geen last gehad van maagzuur. Dat zou kunnen komen doordat de baby al verder is ingedaald en mijn maag dus weer wat meer ruimte heeft gekregen. Ik ben er in elk geval niet rouwig om!

Naast de indalingsweeën waar ik vorige week over vertelde, voelde ik de afgelopen week ook regelmatig kramp in mijn onderbuik en heb ik vooral ’s nachts last van harde buiken. Vervelend, maar wel een teken dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is op wat komen gaat: de bevalling!

Zondag was mijn babyshower. Helaas was al uitgelekt dat die er zou komen en wanneer, maar de verrassing was er niet minder om. Het was een super gezellige middag en mijn vriendinnen en moeder (die ook was uitgenodigd) hebben me flink verwend! Uiteraard volgt er nog een video waarin ik de cadeautjes die ik tijdens de babyshower heb gekregen aan jullie laat zien!

Aangezien de baby over niet meer dan 3 weken al mag komen, wordt het nu echt tijd om alles gereed te maken. Ik wil mijn vluchtkoffer voor het ziekenhuis bij 35 weken klaar hebben staan, dus daar ga ik nu snel mee aan de slag!

Ontwikkeling baby

Alle lichaamsfuncties van je baby werken nu voldoende. De nieren werken en ook de longen zijn bijna helemaal rijp. Mocht je baby nu geboren worden, dan heeft hij maar liefst 99% kans om het zonder problemen te overleven buiten de baarmoeder. Of je baby nog een tijdje de couveuse in moet om aan te sterken, hangt vooral af van zijn gewicht.

Je baby is momenteel aan het indalen in je bekken en dit kan gepaard gaan met indalingsweeeën, harde buiken en een trekkend gevoel in je onderbuik. Een eerste kindje moet bij 37 weken zijn ingedaald, maar bij een volgend kindje kan het tot aan de bevalling duren voordat dat gebeurt. Dat komt omdat alles al eens is opgerekt en je baby dus veel meer ruimte heeft in de baarmoeder.

Aangezien je baby al behoorlijk groot is, zul je hem wat minder duidelijk voelen bewegen. Waren het eerst nog duidelijke schopjes, nu is het vaker een hand of voet die je voorbij voelt schuiven.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.