Dagelijkse rompslomp

Als het maar interessant is…

22 oktober 2009

In mijn werk als webredacteur moet ik regelmatig kleine onderzoekjes doen. Deze maand heb ik me daarom bezig gehouden met de rentes op leningen. Als de uitkomst van zo’n onderzoek interessant genoeg is, mag er een persbericht worden geschreven. In eerste instantie was ik niet bijster enthousiast over de uitkomsten van mijn onderzoek, maar naarmate ik meer mensen had gesproken die er meer verstand van hebben dan ik, groeide mijn vertrouwen. Het persbericht werd dinsdagochtend verstuurd naar alle mogelijke internet-, tv-, radio- en krantenredacties.

Enkele uren na verzending was het raak. De redactie van Sp!ts was al bezig met een artikel en even later belde de Volkskrant. Toen ik de volgende dag op kantoor kwam en dacht dat de storm weer was gaan liggen, bleek BNR nieuwsradio het stuk in Sp!ts te hebben gelezen en ook op Telegraaf.nl en Nu.nl. Zij wilden daarom live op de radio een kort interview met mij houden. Doodeng natuurlijk, maar wel kicken. Een paar uur later belden ze nog een keer, omdat ze later op de dag nog een item zouden uitzenden en daarvoor alvast een stukje wilden opnemen.

Als klap op de vuurpijl belde de redactie van een consumentenprogramma op themakanaal Consumenten24 of ik interesse had in een studiogesprek. Ik ben daar al eens eerder te gast geweest en dat was achteraf gezien best leuk, dus ik dacht laten we dat dan ook maar gewoon doen. Dus zo zit ik morgenmiddag in de studio in Hilversum in plaats van achter mijn bureautje 🙂

Last but not least belde Kassa vandaag of ze gebruik zouden mogen maken van de cijfers die ik gebruikt heb voor het onderzoek. Ze gaan er zaterdagavond een item aan wijden, dus ik ben erg benieuwd!

Zoals je kunt lezen een erg leuke, maar ook spannende en erg vermoeiende week… Gelukkig zijn we bijna toe aan een dik verdiend weekend!

3 Comments

 • Reply Tijne 25 oktober 2009 at 12:34

  Hi there! Ik (Tijne) ben nieuw in blogland. Met mijn blog wil ik testen wat mensen van mijn schrijfkunsten vinden. (Daarvoor ben ik bij jou als webredacteur vast aan het juiste adres? 😉 ) Ik zou het erg leuk vinden als je eens een kijkje neemt en een reactie achterlaat! tijneschrijft.web-log.nl Ciao! Tijne

 • Reply MNQ 25 oktober 2009 at 12:35

  @ Tijne: Ik zou je blog best willen bekijken, alleen werkt de link bij mij niet?

 • Reply Martine 4 november 2009 at 22:36

  Goed gedaaaaaaaaan!!! Gefeliciteerd 🙂 ik ben heel blij voor je. Liefs van Martine

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.