Dagelijkse rompslomp

29 weken zwanger

3 oktober 2013

Iets later dan normaal, maar hier is weer een nieuwe zwangerschapsupdate! Ik ben nu 29 weken zwanger. Mijn gewicht was exact hetzelfde als vorige week en ook aan mijn buikomtrek is de afgelopen week niets veranderd. Het kan ook niet elke week feest zijn natuurlijk… 😉

Hoe ik me voel

De afgelopen week voelde ik me over het algemeen goed. Ik heb nog wel regelmatig last gehad van maagzuur en merk nog steeds dat de zwangerschap zwaarder begint te worden. Letterlijk, want als ik bijvoorbeeld een tijdje heb gezeten en dan opsta om ergens heen te lopen voel ik me een stijve hark en doet het ook wel wat pijn in mijn banden. De buik op zich begint ook steeds zwaarder aan te voelen, maar dat is natuurlijk logisch met een alsmaar groeiend kindje erin 🙂

Toen ik laatst boodschappen deed en van hot naar her aan het rennen was door de AH, merkte ik opeens dat mijn buik wel erg hard aanvoelde. Zou dat de eerste officiële ‘harde buik’ zijn geweest? Het voelde niet pijnlijk, maar hoogstens wat ongemakkelijk. Ik ga het in elk geval volgende week bij de verloskundige maar eens melden. Ik heb ook een aantal keer een soort menstruatiekramp gevoeld. Het kwam niet in golven zoals wanneer je weeën hebt, maar het was een aanhoudende pijn die gelukkig redelijk snel ook weer verdween. Ook dat maar even melden volgende week.

De moeheid die ik vorige week noemde is er nog steeds. Vooral zo halverwege de middag begin ik in te kakken. ’s Avonds ben ik ook moe maar om de een of andere manier lukt het me niet om vroeg naar bed te gaan. Als er dan iets leuks op tv is of ik vind het gezelliger om met M op de bank te blijven zitten, wordt het toch al snel half twaalf/twaalf uur voordat we erin liggen. Veel te laat natuurlijk, dus ik ga er de komende tijd op letten toch wat eerder mijn bedje op te zoeken.

Eind deze maand zullen dan eindelijk de meubeltjes voor onze babykamer worden bezorgd! Ik kan echt niet wachten tot ik alle kleertjes en spulletjes kan gaan opbergen en het kamertje wat meer vorm krijgt. Het is nu alleen nog geschilderd en staat vol met boxen met daarin de baby-uitzet. Als het kamertje helemaal klaar is ga ik daar uiteraard ook een video en blogpost aan wijden!

Ontwikkeling baby

Je baby begint steeds meer vet op te slaan onder zijn huidje. Dit wordt daardoor steeds strakker en de huidskleur meer en meer roze. Ook de hersenontwikkeling gaat nu snel. De meeste baby’s zullen rond deze periode op geluid reageren.

Nog steeds heeft de baby ruimte om te bewegen, maar die ruimte wordt wel steeds krapper. Je zult de baby daardoor nu goed kunnen voelen bewegen. Misschien heb je ook al een bepaald ritme ontdekt. Dus rond welke tijdstippen hij erg druk is en wanneer  hij juist lekker ligt te slapen.

Veel vrouwen krijgen rond deze periode last van rugpijn. Meestal heeft dit te maken met een verkeerde houding, dus probeer erop te letten zoveel mogelijk rechtop te zitten eventueel met een kussentje in je rug.

Ook kan het zijn dat je wat meer vocht gaat vasthouden. Misschien passen je schoenen al niet meer. Dat komt doordat je lichaam steeds meer vocht begint vast te houden. Probeer losse kleding te dragen en zit zoveel mogelijk met je benen omhoog. Verder is het belangrijk voldoende (water) te blijven drinken en in beweging te blijven.

2 Comments

 • Reply Tamara 6 oktober 2013 at 20:59

  heey.. kwam via instagram erachter dat je ook een blog had dus even neuzen.. Klinkt als harde buiken waar je last van hebt gehad, eigenlijk heel normaal en hoort erbij maar is niet fijn nee.. Fijn dat jeje voor de rest goed voelt.. liefs Tamara

  • Reply Monique 7 oktober 2013 at 11:37

   Hee! Leuk dat je even komt spieken 🙂 Ja, ik had al zo’n vermoeden. Voel jij je ook goed?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.