Dagelijkse rompslomp

Just say yes

4 januari 2010

Oud & nieuw in Londen is iets wat je echt een keer mee moet maken. Vriendje had een cruise op de Thames geboekt, waardoor we letterlijk op rij 1 stonden om het vuurwerk te bekijken. De cruise begon om half acht met een heerlijk viergangendiner, champagne en wijn. Toen de klok richting elf uur kroop, hield ik mijn mobiel nauwlettend in de gaten. Vanwege het tijdsverschil hadden vrienden en familie een uur eerder dan wij iets te vieren.

Om klokslag elf uur Londense tijd belde ik mijn broertje en tot mijn grote verbazing kreeg ik hem moeiteloos aan de lijn. Waarschijnlijk was ik net iets eerder dan die miljoenen Nederlanders die elkaar enkele minuten later probeerden te bereiken. Na mijn familie gesproken te hebben en mijn vrienden gesmst, begon het bij mij ook te kriebelen. Dat laatste uur tot middernacht gaat altijd enorm snel. Om ongeveer kwart voor 12 gingen we op het bovendek staan, om niets van het spectakel te hoeven missen. De laatste halve minuut werd er afgeteld en toen barstte het meest geweldige en prachtige vuurwerk dat ik ooit gezien heb, los. Met open mond heb ik staan kijken hoe de mooiste kleuren uit de Londen Eye werden geschoten. Niet veel later werd er champagne rondgebracht en heb ik met vriendje geproost op een fantastisch 2010.

Wat ik toen nog niet wist, is dat vriendje al weken met een plannetje rondliep en dat over een minuut of tien kenbaar ging maken. (Let op, hierna weet je eindelijk waar de titel van deze blog op slaat!) Toen de meeste mensen van het bovendek weer naar beneden waren gegaan om de warmte en de muziek op te zoeken, zei hij opeens dat hij me nog wat wilde vragen. Ik kreeg een flauw vermoeden wat het zou zijn, maar voordat ik het tot me door kon laten dringen zat hij op zijn knieën en haalde hij een ring tevoorschijn. Ik ben ten huwelijk gevraagd op de mooiste oudejaarsavond ever in een geweldige stad, ik kon mijn oren en ogen niet geloven maar zei meteen ‘ja’!

Tijdens het aanzoek hoorde ik een stelletje vlakbij ons helemaal flippen. Het meisje bleef maar ‘Oh my God!’ en ‘It’s awesome’ roepen en ik zag flitsen, wat betekende dat ze foto’s van ons aan het maken was. We hebben ze daarna gesproken en ze gaan de foto’s naar ons mailen. Ik ben benieuwd of er wat goede en fatsoenlijke tussen zitten, maar vind het sowieso al geweldig dat ze het initiatief hebben genomen. Ik weet niet of ik er zelf aan gedacht zou hebben als ik zoiets voor mijn ogen zag gebeuren.

De terugtocht naar het hotel was minder gemakkelijk dan ik van tevoren had verwacht. Alle straten in de wijde omtrek waren afgezet en veel metrostations waren gesloten. Na een heel eind gelopen te hebben vonden we uiteindelijk toch een metro die nog reed en kwamen we uiteindelijk moe maar voldaan in het hotel aan. Toen we bij de deur van de kamer stonden, stopte vriendje mij het pasje in mijn handen. Het viel me in eerste instantie niet op dat ik de deur met een reden zelf moest openen. Tot twee seconden later. Op de vensterbank stond nog een klein flesje champagne, het bed lag bezaaid met rozenblaadjes en op het bankje stond een bos rozen en een knuffelbeertje met 5 balonnen eraan. Dit had ik echt niet verwacht en toen we samen aan de champagne zaten, kwamen er heel wat traantjes van geluk 🙂 De balonnen heb ik opgelaten toen we naar huis moesten, want die konden helaas niet mee in het vliegtuig. De bos rozen hebben we wonderbaarlijk genoeg heel thuis gekregen en ben ik nu aan het drogen.

Je begrijpt: een New Year’s Eve to remember!

Een datum hebben we overigens nog niet, we laten het idee eerst lekker op ons inwerken 🙂    

 

4 Comments

 • Reply Carmen 4 januari 2010 at 23:03

  ooooh Wauw! Ik heb t hele verhaal niet gelezen en wilde dat eigenlijk morgen doen maar kon natuurlijk inet meer stoppen met lezen toen je zei dat je TEN HUWELIJK WAS GEVRAAGD!

  Hihi ik vind t echt zoooo leuk voor je, een jaar (of langer, ik weet niet meer) gleeden was je nog op je weblog aan het verkondigen hoe je twijfelde over de liefde enz., en nu heb je de liefde van je leven gewoon gevonden en heeft hij je ook nog ten huwelijk gevraagd!! Vet romantisch 🙂

  XXX

 • Reply Gertjan 5 januari 2010 at 14:18

  Pff; die vriend van jou is enorm romantisch, wat een plan werk allemaal en wat knap dat je helemaal niets door had!

  Geweldig zeg 😀 Gefeliciteerd!

 • Reply Martine 5 januari 2010 at 18:39

  Oh, wat een heerlijk en geweldig begin van 2010! Ik ben heel erg blij voor je – en natuurlijk ook voor hem, dat hij zo’n lief meisje nu zijn verloofde noemen mag 🙂

  Geniet ervan! xMM

 • Reply Marieke 6 januari 2010 at 12:50

  Wauwwwww wat onwijs gaaf en geweldig en romantisch!!
  Gefeliciteerd!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.