COLUMN

Just another Manic Monday…

12 augustus 2017

Afgelopen maandag startte als een echte maandag. Quinn werd om 6:15 uur al wakker en wij dus ook. Ik nam de kinderen alvast mee naar beneden zodat M zich nog heel even om kon draaien. Ik zat dus rond de klok van zeven al te ontbijten en was, na een flinke kop koffie, klaar om de dag te beginnen.

Er stonden in principe geen afspraken op de agenda voor die dag. Wel moest ik even naar de bibliotheek om Lise’s boeken in te leveren en haar nieuwe te laten uitzoeken. Het was lekker weer, dus helemaal geen straf om even met de kinderwagen naar de stad te wandelen. Onderweg bedacht ik me dat ik helemaal niet wist of de bibliotheek op maandagochtend wel open was. Ik checkte snel de website en zag dat de deur van de bieb pas om 12:00 uur open zou gaan. Balen! Maar hey, het was lekker weer dus ik bleef optimistisch en legde Lise uit dat we dan eerst even naar een winkel zouden gaan om wat dingetjes voor de vakantie te kopen.

Toen ik rond de klok van tien uur de eerste winkelstraat in liep, wist ik direct dat ik me wederom vergist had. Er was geen mens op straat en alle winkels waren dicht! Ik keek tegen beter weten in nog even op internet maar zelfs het Kruidvat en de Etos waren gesloten tot elf of twaalf uur. Toen werd ik iets minder vrolijk. Als ik nog minstens een uur zou moeten volmaken zou ik ten eerste niet weten wat ik moest gaan doen behalve doelloos rondslenteren en ten tweede wist ik dat Quinn en Lise op een zeker moment honger zouden krijgen. En uiteraard had ik niets meegenomen.

Ik liep verder en zag tot mijn verbazing dat HEMA wél open was. Gelukkig, we hadden een doel. Aangezien we daar ook wat konden eten en drinken besloot ik twee vliegen in één klap te slaan. Ik verzamelde de (meeste) spulletjes die ik nodig had en rekende ze af. Bij de kassa raakte ik in gesprek met een oudere vrouw die dezelfde fout als ik had gemaakt en ook voor allerlei dichte deuren had gestaan voor ze uiteindelijk bij HEMA belandde. In het restaurant bestelde ik een grote cappuccino voor mezelf, wat te drinken voor Lise en een zakje knijpfruit voor beide.

We maakten het beste van de situatie en toen we een half uur later toch echt wel klaar waren bij de HEMA, liep ik maar weer terug naar huis. Nog eens anderhalf uur overbruggen tot de bibliotheek eindelijk open zou gaan zag ik niet zitten en dat zou bovendien betekenen dat we ook in de stad moesten lunchen.

Eind goed, al goed dus. En ik wil niet dramatisch doen, maar is het niet bizar dat je tegenwoordig 24/7 online van alles kunt kopen, dat het centrum hier elke zondag geopend is, maar dat je dan op maandagochtend opeens voor allerlei dichte deuren komt te staan? Wie heeft dat bedacht?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Jessica 12 augustus 2017 at 19:36

    Helemaal mee eens. Waarom zondag wel open maar waarom blijft die maandagochtend zo heilig? Ik zie er het nut niet van in!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.