MAMA CHALLENGE

Mama Challenge | Tijd nemen voor een boek

29 augustus 2015

me time

Een van de opdrachten binnen de Mama Challenge, waar ik deze zomer aan deelneem, luidt: doe een week lang elke dag iets voor jezelf. Een opgave die op het eerste gezicht misschien niet zo moeilijk lijkt, maar voor veel moeders in de praktijk toch lastiger uitpakt dan gedacht! Zo ook voor mij, al is het me nu wel gelukt. Ik ben namelijk eindelijk weer gaan lezen!

Lezen was vroeger een van mijn grootste hobby’s. En dan heb ik het over de periode dat ik nog op school zat en later, toen ik studeerde. Ik had eigenlijk altijd wel een boek op mijn nachtkastje liggen en ook in de trein op weg naar de universiteit vond ik het heerlijk om wat te lezen. Op vakantie verslond ik sowieso standaard een aantal boeken. Heerlijk!

Dat lezen is er de afgelopen twee jaar echt bij in geschoten. Ik ben natuurlijk actief gaan bloggen en lees wel veel andere blogs, maar dat is toch anders dan ontspannen met een boek. Vind ik dan. Met een baby en later een dreumes komt het er gewoon minder van om even op de bank te ploffen met een boek. Er is immers altijd wel wat te doen…

Toen ik de opdracht voor het eerst zag, had ik nog geen idee hoe ik deze zou gaan invullen. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen, maar om het een week (of liever nog: langer) aan een stuk vol te houden, dat lukt lang niet met alles. En toen kwam ik op het briljante idee mijn ereader weer eens te gaan gebruiken. Ik had er nog wat boeken op staan die ik wilde lezen en was erg benieuwd naar Lieve Mama van Esther Verhoef.

Aanvankelijk had ik het plan een half uurtje eerder naar bed te gaan (en geloof me, dat is voor mij een uitdaging op zich!) en dat half uurtje te gebruiken om lekker weg te duiken in mijn boek. Dat lukte wonderbaarlijk goed! Toen ik eenmaal helemaal in het verhaal zat, kon ik het niet laten om het boek er overdag ook bij te pakken als Lise in bed lag. Het was de periode net voordat mijn stage zou beginnen, dus ik vond dat ik in voorbereiding daarop wel wat extra mocht ontspannen.

Ik hield het niet een week vol, maar ben inmiddels al een aantal weken lekker aan het lezen en nam mijn ereader vorige week zelfs mee in de trein toen ik op pad moest voor mijn blog. Inmiddels lees ik Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Ik hoop dat ik deze ‘gewoonte’ lekker lang blijf volhouden. Nu ik weer aan het werk ben is lezen een fijne manier om even heerlijk te ontspannen! Ik ben trouwens altijd benieuwd naar boektips, dus heb jij nog wat aanraders voor me dan hoor ik het graag!

Andere mama’s die deze challenge met succes hebben voltooid zijn Tamara, Cassandra, Joyce, Marijke, Thea, Marguarita, Meike, Kelly en Nanouk.

Wat is jouw ultieme momentje voor jezelf en wat doe je dan het liefst?

4 Comments

 • Reply Thea van Galen 29 augustus 2015 at 07:31

  Bedankt voor de mention!
  Ik vind lezen ook heel fijn, of kleuren (voor volwassenen), of gewoon bankhangen en een filmpje kijken!

 • Reply Simone 29 augustus 2015 at 11:26

  Ik heb net drie eBooks uitgelezen, haha. Maargoed, ik heb het nog makkelijk met een baby die nog veel slaapt overdag. Heerlijk ontspannen. Fijn dat het jou nu ook gelukt is!

 • Reply Madelon 29 augustus 2015 at 12:18

  Heerlijk even lezen. Ik kom daar echt te weinig aan toe. Voor mij is even achter de laptop kruipen en schrijven of foto’s bewerken een momentje voor mezelf.

 • Reply Doe een week lang elke dag iets voor jezelf – Mama Challenge #6 | Sweet Dreams 2 september 2015 at 13:15

  […] de blogs van Tamara, Cassandra, Joyce, Marijke, Thea, Marguarita, Meike, Kelly , Nanouk en Monique en kijk hoe zij deze challenge wel of niet hebben kunnen […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.