BOEK OUDERSCHAP

Vadersboek – Eerste Hulp Bij Vaderschap

18 april 2015

vadersboek1

Er zijn mannen die denken dat vaders pas belangrijk worden als kinderen wat ouder zijn. Gelukkig beseffen ook veel mensen dat vaders meteen na de geboorte al een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van kinderen. Lichamelijk contact tussen vader en baby net na de bevalling is net zo waardevol als dat tussen baby en moeder. Deze en meer (wetenschappelijke) inzichten verzamelde Gerard Janssen in ‘Vadersboek. Eerste hulp bij vaderschap’.

Aan M de eervolle taak om dit boek, uitgegeven door Uitgeverij Snor, te lezen en er zijn mening over te geven. Want, zeg nou zelf, wie kan een boek geschreven voor vaders beter reviewen dan een vader?

Na het zien van de kaft van dit Vadersboek, zag ik al meteen dat een vader dit geschreven en getekend moest hebben. Alle nieuwe vaders moeten zich zo toch wel eens hebben gevoeld. Machteloos, hulpeloos en geen flauw idee wat je nou eigenlijk met die kleine donderstraal aan moet. Als ik even vluchtig door het boekje blader, wordt dit vermoeden nog eens bevestigd, achtergrondinformatie wordt afgewisseld met nuttige checklists, tips en tricks en eerlijke one-liners. Het geheel wordt nog eens ondersteund met komische plaatjes, waardoor het boekje lekker wegleest.

vadersboek2

Maarja… De meeste mannen lezen niet eens een handleiding, wanneer ze een kastje van de IKEA in elkaar zetten. Waarom zouden ze dan in vredesnaam zo’n boekje gaan lezen? Ten eerste omdat het niet voor of door een vrouw is geschreven. Alles is geschreven op een eerlijke, maar luchtige manier, vaak met een schepje humor erbij. Maar het is bovenal gericht op het geven van nuttige informatie, waar je wat aan hebt.

En aangezien de aanstaande vader straks in een wereld terecht komt waar hij nog geen weet van heeft, blijft een goede voorbereiding toch wel belangrijk. Zo kun je in dit boekje veel lezen over bv. vaderschap in andere culturen, of het belang van een vader voor een kind. Maar veel belangrijker en nuttiger vond ik zelf de poep-flowchart (geen grapje) of de diverse checklists voor onder andere het in slaap krijgen van je kind, het naar buiten gaan met je kind, of het stil krijgen van je kind. Daar heb je tenminste nog eens wat aan!

vadersboek

Ik zou dit boek zeker aanraden aan andere vaders, alleen heb ik het vermoeden dat ze het zelf niet zo snel zullen kopen. Het lijkt me dus een uitermate geschikt cadeau voor tijdens het kraambezoek, of bijvoorbeeld voor Vaderdag. Maar denk je dat dergelijke hulp niet wachten kan, waarom daarop wachten? Geef het boekje meteen en give him a fighting chance πŸ˜‰

‘Vadersboek. Eerste hulp bij vaderschap’ telt 111 pagina’s, kost €14,95 en is onder andere te koop bij Bol.com.

Het product in dit artikel heb ik opgestuurd gekregen.

5 Comments

 • Reply angelique 18 april 2015 at 19:55

  Het ideale boek voor mijn vriend. Hij is het vaderschap in gegooid toen hij een relatie met mijn nam doordat ik Keano al had en beetje bij beetje begint hij het door te krijgen.

 • Reply iooon 18 april 2015 at 21:16

  Lijkt me een leuk vaderdag cadeau πŸ˜€

  • Reply Monique 20 april 2015 at 23:02

   Ja he? Vind het echt een leuk boek. En ik gok de meeste vaders (to be) ook!

 • Reply Priscilla 18 april 2015 at 21:40

  Dit is een hele goede cadeautip! Thnx!

  • Reply Monique 20 april 2015 at 23:01

   Graag gedaan! πŸ™‚

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.